Muhalifler resti gördü

MHP’de muhalifler cuma günü imzaları teslim etmeye hazırlanıyor, işleme konulmazsa mahkeme yolunu tutacaklar

Yayınlanma: 12.01.2016 - 07:32
Abone Ol google-news

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “olağanüstü kurultay” için yeterli imzayı bulsalar da olağanüstü kurultayı toplamayacağını açıklayıp mahkeme yolunu gösterdiği parti içi muhalefet, cuma günü imzaları Genel Merkez’e teslim etmeye hazırlanıyor. Bahçeli’ye karşı genel başkan adaylığını ilk ilan eden isim olan eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan izleyecekleri yol haritasını Cumhuriyet’e açıkladı:

* 7 Haziran cesaretini bekliyoruz: Maalesef ki sayın Genel Başkan bize kurultay salonu yerine mahkeme salonları yolunu gösterdi. Beklerdik ki, kurultay salonlarının yolunu göstersin ve buna kendisi öncülük etsin. Nasıl ki 7 Haziran akşamı ortada henüz bir şey yokken, erken seçim için “hodri meydan” dediyse, aynı cesur tavrını burada da bekliyoruz. 500 civarında bir delege imzasına sayın Bahçeli eğer lüzumsuz ve geçerliliği olmayan irade beyanı diyorsa, bu yaklaşım doğru değildir.

* Mahkemeyse mahkemeye gideriz: Yapacığımız bellidir. Bu hafta sonu imzaları teslim edeceğiz. Cuma günü düşünüyoruz, eğer yetişmezse pazartesi gününe kalabilir. 3 genel başkan adayı imzaları birleştirip, teslim edeceğiz. Eğer bu iş mahkeme yoluyla olacaksa, mahkemeler üzerinden tüzük kurultayının bir an önce yapılması için gereğini yapacağız.

* Parti kapatılabilir ama genel başkan değişemez: Sayın Bahçeli şunun farkında değil; biz öncelikle tüzük kurultayı istedik. Antidemokratik bir tüzük var. Bu tüzükle olağanüstü toplanıp, partiyi kapatabilirsiniz ama genel başkan seçemezsiniz. Teşkilat kapatma olsun, başka konular olsun günümüz demokrasisiyle bağdaşmayan hükümler var. Değişikliği yapmak için partiyi tüzük kurultayına davet ettik. Ama sayın Genel Başkan bununla ilgili tek kelime etmeden olağan kurultayı gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler