Mumcu yaşasaydı burada olurdu

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül için Silivri Cezaevi önünde başlatılan Umut Nöbeti’nin 54. gününde gazetemiz yazarı Ali Sirmen, Hikmet Altınkaynak ve Sibel Hürtaş dün Silivri’de nöbeti devraldı.

Yayınlanma: 24.01.2016 - 21:47
Abone Ol google-news

Gazetemiz yazarı Ali Sirmen, Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden 23 yıl geçtiğini belirterek 24 Ocak’ın Demokrasi Haftası’nın başlangıcı olduğunu da anımsattı. Umut Nöbeti’ne özel olarak geldiğini dile getiren Sirmen, “Bugün çok anlamlı bir gün. Uğur Mumcu eğer sağ olsaydı bugün burada olurdu. Bu arkadaşlara ‘siz yanlız değilsiniz’ derdi. Baskı yapanlara da ‘bu arkadaş yanlız değildir’ derdi. Hiç kimse, Türkiye’de sahipsiz değildir. Bu tavrı yazılarından siyasi mücadelesinden bunların yanı sıra bu tavrıyla Uğur Mumcu tam bir aydın tavrı içindeydi ve aydın dayanışmasını ortaya koyardı. Yalnız lafta kalan bir dayanışmayla değil insanlara dokunarak ortaya koyardı”dedi. Sirmen, “Halkın haber alma özgürlüğünü, demokrasiyi savunmuş kişilerdir. Maalesef Türkiye’de bunu yaptığınız zaman hissenize düşen ya ölüm ya hapislik.Can Dündar ve Erdem Gül’ün bir an önce çıkmasını diliyorum. Onların özğürlüğü halkın özgürlüğüdür”ifadelerini kullandı.

Gazeteci Hikmet Altınkaynak ise Can Dündar ve Erdem Gül’ün okurları ve sevenlerinden uzun süre ayırı kalmadan özgürlüklerini kavuşmalarını diledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler