Murat Sancak'a saldırıda çarpıcı iddia: Nedeni kumar borcu mu?

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a yönelik silahlı saldırının nedeninin 'kumar borcu' olduğu öne sürüldü. Saldırıya ilişkin görüntülerinin de Emniyet'te silindiği iddia edildi.

Yayınlanma: 15.10.2015 - 13:28
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak’a yönelik gerçekleştirilen saldırının faillerinin yakalandığını hem TV’de hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ‘Terör Zirvesi’ görüşmesinde dile getirdi.

Fakat emniyet ve savcılık kaynakları, Davutoğlu’nun açıklamalarını doğrulamadı. Meydan gazetesinin haberine göre, aksine tutuklanan veya gözaltına alınına kimse olmadığı belirtildi.

ES Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın yeğeni Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’ın aracına 20 Ağustos’ta evinden işyerine giderken silahlı saldırı yapıldı. Olaydan Sancak ile yakın korumaları yara almadan kurtuldu.

İstanbul Emniyeti saldırının yaşandığı bölgedeki bütün güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmalar sonrasında saldırganların Sancak’ı Hadımköy’deki evinden çıktığı andan itibaren takip ettiği tespit edildi.

Emniyet saldırıya önce bir terör saldırısı olarak baktı. Fakat yapılan incelemelerde hem olaya karışan aracın hem de saldırganların terör örgütleri PKK/KCK, DHKP/C ve MLKP ile bir irtibatı olmadığını öğrendi.

Önce terör saldırısı demişlerdi

Hükümete yakınlığı ile bilenen gazete ve TV kanalları Murat Sancak'ın aracına ateş açılmasını, terör saldırısı olarak manşetlerinden verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve hükümet yetkilileri de saldırının terör eylemi olabileceği üzerinde durmuştu.

Nedeni kumar borcu mu?

Emniyet araştırmaları sonucu saldırganların, İstanbul'un en önemli kumarhane işletmecisi adına çalıştığı ortaya çıktı. Kumarhanenin güvenlik kameralarından da Sancak'ın saldırıdan önceki hafta yasadışı faaliyet yürüten kumarhaneye birkaç kez girdiği tespit edildi. Sancak'ın buraya 10 milyon liralık kumar borcu olduğu iddia ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler