Musa Kart'a uluslararası destek

Uluslararası Karikatürist Hakları Ağı: Musa Kart'ı bırakın

Yayınlanma: 11.11.2016 - 21:57
Abone Ol google-news

ABD merkezli Uluslararası Karikatürist Hakları Ağı (CRNI), Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi çizerimiz Musa Kart’ın serbest bırakılmasını istedi. Cumhuriyet gazetesine yönelik tutuklamalarla sonuçlanan operasyonu kınadı. Musa Kart’ın yıllar önce karikatürü nedeniyle yargılandığı anımsatılarak Kart için bir kez daha dayanışma çağrısı yaptı.

CRNI’nin web sitesindeki açıklamada, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının tutuklandığı ancak suçlamaların henüz tam olarak bilinmediği belirtildi.

Uluslararası Basın Enstitüsü, Uluslararası PEN gibi çok sayıda örgütün ortak bildiri hazırlayarak operasyona tepki gösterdikleri ifade edildi. Musa Kart’ın dünyaca ünlü bir karikatürist olduğu vurgulanarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözümona düşmanları olduğu iddia edilen Kürt yanlısı kurumlar ve muhalif siyasilere karşı baskıyı artıran uygulamaları arasında gelen bu tutuklamalar için, suçlamaları bilmek bir şey değiştirmiyor” denildi. Musa Kart’ın yıllar önce de karikatürleri nedeniyle yargılandığı anımsatılarak, şöyle denildi: “CRNI, dünyaca ünlü saygın bir karikatüriste karşı yapılan bu ‘utanç’ verici bir muameleyi kınıyor. Musa Kart, acilen serbest bırakılmalı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler