Musavi taraftarları camilerde toplanacak

İran'da cumhurbaşkanı seçimini kaybeden Mir Hüseyin Musavi, yandaşlarına barışçıl gösteriler yapmaları veya seçim sonrasındaki protesto gösterilerinde ölenler için yarın camilerde toplanmaları çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 17.06.2009 - 11:42
Abone Ol google-news

Musavi, internet sitesindeki açıklamasında, seçim sonuçlarını protesto edenlere yasa dışı bir şekilde ve şiddetle karşılık verilmesi sonucu şehit olan ve yaralanan vatandaşların bulunduğunu söyledi.

Mir Hüseyin Musavi, "Halktan, (ölenlerin) aileleriyle dayanışma içinde olduğunu göstermesi için camilerde toplanmasını veya barışçıl gösterilere katılmasını istiyorum" dedi.

Kendisinin de bunlarda yer alacağını söyleyen Musavi, yer ve zaman vermedi. Açıklamada bugün gösteri yapılıp yapılmayacağı da belirtilmedi. Pazartesi günkü büyük gösteride 7 kişi ölmüştü.

 

Savcıya göre kargaşa yaratanlar idamlık

Bu arada, İsfahan savcısı, seçim sonrası kargaşanın ardındaki "birkaç unsurun" şeriata göre idamla cezalandırılabileceğini söyledi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre, savcı Muhammed Rıza Habibi, bu unsurların İran dışından yönetildiğini iddia ederek, bu kişilerin "suç eylemlerine" son vermelerini istedi. Savcı, böyle kişiler için şeriat yasasının idam öngördüğünü söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler