MÜSİAD'dan Gül'e ekonomik rapor

Cumhurbaşkanı Gül'e MÜSİAD'ın 2009 Yılı Ekonomi Raporu'nu ve Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi'ni sunan MÜSİAD Heyeti, 13'üncü ve 14'üncü Uluslararası İş Forumları hazırlıkları hakkında Gül'ü bilgilendirdi.

Yayınlanma: 01.08.2009 - 09:53
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Heyeti, 2009 Yılı Ekonomi Raporunu ve Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi'ni Cumhurbaşkanı'na sundu. 13'üncü ve 14'üncü Uluslararası İş Forumları (IBF) hazırlıkları hakkında Cumhurbaşkanı Gül'ü bilgilendiren MÜSİAD Heyeti, onganizasyona destek vermelerini istedi.

MÜSİAD Heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyaret sonrası yazılı bir açıklama yapan MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Görüşmede, Küresel Kriz, Yeni Dersler' başlıklı 2009 Yılı Ekonomi Raporunu sunma, güncel ekonomik durumları değerlendirme ve geçen hafta sonu gerçekleştirilen MÜSİAD Başkanlar Toplantısı sonrasında hazırlanan Sonuç Bildirisi'nde yer alan; 'Teşvik Paketi Düzenlemesi, Tek Katsayı Uygulamasına Geçilmesi, Kamu ve Özel Sektördeki Fiyat Artışları, Üretime Katkısı Olmayan Sıcak Para Girişleri, Kredi Garanti Fonu, Kalkınma Ajansları, İç Piyasaya Yönelik Canlandırma Tedbirleri, Şirket Birleşmeleri, KOSGEB ve Avrupa Birliği Yolunda Acilen Yapılması Gereken Reformlar' konularındaki görüşlerimizi ayrıntılı olarak arz ettik. Bu şekilde ilgili güncel konuları istişare etme şansını elde ettik" dedi.
 

İş Forumu'na destek istedi

Cihad Vardan yaptığı açıklamada, 350'yi aşkın Türk ve 1500'ü aşkın yabancı işadamının katılımlarıyla 13-16 Ekim 2009 tarihlerinde Kahire'de gerçekleşecek olan 13'üncü Uluslararası İş Forumu'nun (IBF) hazırlıkları ve 2010 yılında Türkiye'de MÜSİAD Fuarı ile birlikte organize edilecek olan 14'üncü IBF hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e detaylı bir bilgi sunduklarını aktardı.

Türkiye'nin en önemli organizasyonlarından biri haline gelen bu organizasyona bundan öncekilerde olduğu gibi desteklerini talep ettiklerini kaydeden Vardan, "Kendileri de ülkemizi tanıtıcı, işadamlarımızın imkanlarını artırıcı bu tür faaliyetleri desteklemeye devam ettiklerini ve bundan sonra da edeceklerini buyurdular. Cumhurbaşkanı Gül'ün bu desteklerini arkamızda hissetmek, biz işadamları için en önemli bir motivasyon kaynağıdır ve kendilerine bu konuda şükranlarımızı arz ederiz" açıklamasında bulundu. Vardan, ziyarete Anadolu'dan çeşitli illerinden katılan şube başkanlarının da, Cumhurbaşkanı Gül'e, kendi bölgeleri ve şehirleriyle ilgili sorunları ayrı ayrı anlatma fırsatı bulduğuna dikkat çekti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler