NATO ülkelerine 'karşılama töreni'

NATO üyesi 26 ülkeyi, ittifakın 60. yıl dönümü çerçevesinde bugün biraraya getirecek zirve için alınan yoğun güvenlik önlemleri savaş karşıtı protestocuları durduramadı. Polislerle protestocuların çatıştığı gösterilerde, Fransız eylemcilerin NATO'nun açılımını "Kuzey Amerika Terörist Organizasyonu" olarak değiştirmesi dikkat çekti.

Yayınlanma: 03.04.2009 - 06:51
Abone Ol google-news

Savaş karşıtı göstericiler, NATO zirvesi için toplanan 26 üye ülkenin devlet ve hükümet başkanları için protestolu 'karşılama töreni' düzenledi.

Fransa ve Almanya'nın evsahipliğinde yapılacak NATO zirvesi öncesinde bugün Strasbourg kentinde NATO karşıtlarının düzenlediği gösterilerde yaklaşık 300 kişi gözaltına alındı. Polis, protestocu grup içinde taşkınlık yapanları kontrol edebilmek için göz yaşartıcı gaz kullandı.

NATO karşıtlarının bugün ve yarın düzenleyecekleri gösterilere karşı, Fransız güvenlik güçleri alarma geçirildi. Zirve boyunca, Strasbourg'da 9 bin polis ve jandarma görev yapacak. Almanya tarafında ise 15 bin polis ve jandarma seferber olacak.

NATO karşıtı gösterilere 23 ülkeden, 500'e yakın derneğin desteğiyle 30 ila 60 bin kişinin katılması, küreselleşme karşıtlarının da protesto gösterilerine destek vermesi bekleniyor.

Fransa, Schengen Anlaşması dolayısıyla Almanya sınırında kaldırdığı vize denetimlerini zirve nedeniyle 20 Mart'ta başlayıp 5 Nisan'da sona erecek şekilde tekrar yürürlüğe koymuştu.
 

Haberin fotoğrafları için:

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=galeri&kid=175&sn=1#sd


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon