'Nâzım' Frankfurt'ta

'Nâzım' oratoryosu, 17 Kasım'da Frankfurt Alte Oper'de sahnelenecek.

Yayınlanma: 12.11.2013 - 09:50
Abone Ol google-news

Genco Erkal ve Fazıl Say, “Nâzım” oratoryosuyla 17 Kasım Pazar akşamı saat 20:00’de Frankfurt Alte Oper’de sanatseverlerin karşısında olacak. Uzun bir aradan sonra tam kadro seslendirilecek olan eserde, Erkal, Nâzım Hikmet’in şiirlerini okurken, Fazıl Say piyanosunun başında olacak ve onlara İbrahim Yazıcı şefliğindeki Wuppertal Operası Orkestra ve Korosu eşlik edecek.

Nâzım Hikmet’in gençlik yıllarından mahkûmiyetine, açlık grevinden zorunlu sürgünlüğüne uzanan yaşamını, insan sevgisini, vatan hasretini, barışa duyduğu özlemi ve mücadelesini anlatan, Fazıl Say’ın bestelediği eser, 5 bölümden oluşuyor. Sahnelendiği her yerde ses getiren oratoryo, “Gençlikte”, “Hapishanede”, “İnsan Üzre” ve “Memleket Üzre” bölümlerinin ardından, “Yaşamaya Dair” şiiriyle son buluyor.

 

Fazıl Say’dan ‘İlk Şarkılar’

Fazıl Say’ın, 20 yıl önce çeşitli şiirlerden bestelediği “İlk Şarkılar”, Ada Müzik etiketiyle yayımlandı. Şarkıları Serenad Bağcan’ın yorumladığı albümünde Nâzım Hikmet’ten “Memleketim”, Orhan Veli’den “Efkârlanırım” ve “İstanbul’u Dinliyorum”, Can Yücel’den “Sardunyaya Ağıt”, Metin Altıok’tan “Düşerim ve Bu Kekre Dünyada”, Cemal Süreya’dan “Dört Mevsim”, Pir Sultan Abdal’dan “Sordum Sarı Çiğdeme”, Ömer Hayyam’dan “Akılla Bir Konuşma” ve Muhyiddin Abdal’dan “İnsan İnsan” şiirleri yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler