NDS'da Müzik Akşamları

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi kültür-sanat etkinlikleri bu akşam saat 19.00'da klavsen sanatçısı Arnaud Pumir ve 6 Aralık'ta Chantal Câlin'den Şansonlar konserleriyle devam ediyor.

Yayınlanma: 03.12.2011 - 09:09
Abone Ol google-news

Bu akşamki konserde Arnaud Pumir; François Couperin, Jean Philippe Rameau, Jacques Duphly ve Claude Bénigne Balbastre’nin eserlerini çalacak.

Arnaud Pumir

Müzik eğitimine piyanoda başlayan Arnaud Pumir, barok repertuvar tutkusu nedeniyle klavsenle devam etmeyi seçti. Lille Bölgesi Devlet Konservatuvarında klavsen dalında altın madalyaya ve oda müziğinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Aynı konservatuvarda Jean Boyer ile org eğitimi de aldı. O zamandan beri topluluk ve orkestralarda basso çalmakta, solist olarak repertuvarını genişletmekte, lirik çalışmalar ve koreografi çalışmaları yapmaktadır. Solist olarak ya da topluluklarla, özellikle G. Benda’nın Klavsen Konçertosu ve J.H. d’Anglebert’in klavsen için eserlerine ayrılan, eleştirmenlerin çok beğendiği kayıtlar yapmıştır.

Geçtiğimiz günlerde ise, yeni bir marka altında (ADC) tarihî bir Lyon klavseninde verdiği resitalini kaydettirmiştir. Eski Müzik Beceri Sertifikasına sahip olan Pumir halen Nantes Bölgesi Devlet Konservatuvarında klavsen, basso ve oda müziği eğitimi vermekte ve Versailles Barok Müzik Merkezi Master bölümü öğrencilerinin “Şarkı Şefi” görevini sürdürmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler