"Neye mal olursa olsun, ayrılıkçı yönetime izin yok"

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın El Fetih hareketiyle görüşmeyi reddediyor. Açıklama yapan bir Hamas yetkilisi, uzlaşma görüşmelerinin söz konusu olmadığını ve Gazze'nin yeniden inşası için yapılacak yardımların doğrudan Hamas'a iletilmesi gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili Mahmut Abbas ise, "Neye mal olursa olsun, ayrılıkçı bir oluşuma izin vermeyiz" dedi.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 13:10
Abone Ol google-news

Bir Hamas yetkilisi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın El Fetih hareketiyle uzlaşma görüşmelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

Hamas'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki bürosundan Sami Hater, Abbas ve Filistin Yönetiminin güvenilir olmadığını söyledi.

Hater, İsrail saldırılarının yıktığı Gazze'nin yeniden inşası için yapılacak yardımların da Abbas yönetimine değil, doğrudan Hamas'a iletilmesi gerektiğini ifade etti.

Sami Hater, bir Hamas heyetinin bu hafta sonunda Mısır'ın başkenti Kahire'ye giderek, İsrail'le varılan ateşkesi sağlamlaştırmak için Mısırlı arabulucularla görüşeceğini de kaydetti.

Bu arada İsrail radyosu, Filistin Yönetiminin, yardımların doğrudan Hamas'a yapılmasına karşı olduğunu duyurdu. Radyonun haberine göre, Filistin Yönetimi, birlik hükümeti kuruluncaya kadar Gazze'nin yeniden inşası için yapılan yardımların gönderilmeyeceğini bildirdi.


Filistin yönetimi "Ayrılıkçı devlete" izin vermeyecek

Özerk Filistin yönetiminin, Hamas'ın Gazze şeridinde "ayrılıkçı devlet" kurmasına izin vermeyeceği bildirildi.

Filistin lideri Mahmut Abbas'ın yakın çalışma arkadaşı Yasir Abdrabbo, Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında, "Neye mal olursa olsun, ayrılıkçı bir oluşuma izin vermeyiz" dedi.

Hamas'ı İsrail saldırısı başladıktan sonra Abbas'ın partisi El Fetih kadrolarına karşı acımasız davranmakla da suçlayan Abdrabbo, "Gazze'yi Batı Şeria'dan ayrıcak komploya fırsat vermeyiz" diye konuştu. Abdrabbo, Hamas lideri Halit Meşal'i "bu bölücü projenin sahibi" olmakla suçladı.

Özerk yönetim, 2007 yılının haziranından bu yana sadece Batı Şeria'yı kontrolü altında tutabiliyor. Hamas, Abbas yönetimini o tarihte Gazze Şeridi'nden kuvvet kullanarak atmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler