"Nezarethanelerin ısısı 23 derecedir"

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün nezarethanelerinin her türlü standardın üzerinde olduğunu belirterek, şu anda Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltında bulunanlara da her türlü ihtimamın gösterildiğini ve ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 13:50
Abone Ol google-news

İstanbul Valisi Muammer Güler, bugün bazı basın organlarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki nezarethanelerin koşullarının iyi olmadığı ve son soruşturmada gözaltına alınanların bazı sorunlar yaşadıkları konusunda haberler yer aldığını anımsattı.

Soruşturmanın tamamen adli süreç içerisinde yetkili Cumhuriyet savcılarının gözetiminde yürütüldüğünü ve bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmasının mümkün olmadığını vurgulayan Güler, şöyle devam etti:

''Ancak basında yer alan bu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır ve emniyet makamlarını da yıpratıcı nitelikte değerlendirilmektedir. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün nezarethaneleri, her türlü standardın üzerindedir. Şu anda gözaltında bulunanlarla ilgili her türlü ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlık kontrollerinin yapılmasına son derece dikkat edilmektedir. Bu konuda herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.''

Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ''www.iem.gov.tr'' adresli internet sitesinde de nezarethanelerin görüntülerinin yayımlandığını hatırlatarak, ''Orada nezarethanelerin hangi şartları taşıdığı görüntülü olarak verilmiştir. Son yapılan ölçümlerde ısı 23 derecedir ve 21 dereceden aşağıya hiç düşmemiştir'' dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, 2 sene önce yabancılar misafirhanesi olarak kullanılan bölümlerin, nezarethanelerin iyileştirilmesi projesi kapsamında, her türlü standart gözetilerek uluslararası standartların üzerinde şartlar değerlendirilerek yeniden inşa edildiğini anlattı.

Bu konudaki yanlış anlaşılmaların önlenmesi gerektiğini vurgulayan Güler, ''Şu anda gözaltında bulunanlarla ilgili de her türlü ihtimam gösterilmekte ve her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon