Niagara Şelalesi'ni ipin üzerinde geçti

Nik Wallenda, ilk kez Niagara Şelalesi'ni üzerine gerilen 550 metre uzunluktaki iple geçti

Yayınlanma: 17.06.2012 - 09:48
Abone Ol google-news

ABD’li akrobat Nik Wallenda önceki gün ABD’den, Kanada’ya sınırdaki Niagara Şelalesi'ni üzerine gerilen 550 metre uzunluktaki iple geçti. Rüzgâr yüzünden zaman zaman zor anlar yaşayan maceraperest, Niagara Şelalesi’nden iple geçen ilk insan oldu.

Televizyon kanallarının canlı yayınladığı gösteriyi şelaleye gelen binlerce biletli seyirci de büyük bir heyecanla izledi. Yürüyüşü boyunca küçük ve sağlam adımlar atan Nik Wallenda, gösteri tamamlandığında büyük mutluluk yaşadı. Ünlü akrobat bir ilki gerçekleştirerek, Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmeyi başardı.

 

'Manzara harikaydı'


Wallenda, “Tanrım, şelalenin manzarası inanılmazdı. Tam anlamıyla nefes kesiciydi. Sis çok kalındı ve zaman zaman görüş mesafesi sıkıntısı yaşadım. Sis başka tarafa ilerliyor, rüzgâr başka tarafa esiyordu, oldukça zorlayıcıydı” dedi.Toplam 1.5 milyon dolara mal olan gösterinin sponsorluğunu ise Amerikan televizyon kanalı ABC üstlendi.

Wallenda, ‘harikalara adım atan’ akrobat bir aileden geliyor. Ailesine ‘Büyük Wallendalar’ deniliyor. Ailenin akrobatlığı 1780’lere kadar uzanıyor. Wallenda ailesi Avusturya-Macaristan İmparatorluğu günlerinde akrobatlar, palyaçolar ve hayvan eğiticileri olarak sirk turlarına çıkıyorlardı. Nik Wallenda’nın babasının dedesi Karl Wallenda, 1978’de Porto Riko’da iki bina arasına gerilen bir ipte yürürken dengesini kaybedip yere düşmüş ve 73 yaşında yaşamını yitirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler