Nirvana’nın albüm kapağındaki bebek Spencer Elden’dan ‘cinsel istismar’ davası

Bebekliğinde Nirvana'nın ikonik Nevermind albüm kapağında yer alan Spencer Elden, gruba 150 bin dolarlık "cinsel istismar" davası açtı.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 15:11
Nirvana’nın albüm kapağındaki bebek Spencer Elden’dan ‘cinsel istismar’ davası
Abone Ol google-news

'Nevermind', 1991 yılında Nirvana grubunun dünya çapında 30 milyonun üzerinde kopya satarak tüm zamanların en çok satan albümlerinden biri olmuştu. Nevermind’ın albüm kapağında yer alan Spencer Elden şimdi 30 yaşında.

TMZ'nin haberine göre, o dönem albüm kapağında yer alan Elden, Nirvana’nın kendisinin fotoğrafını kullanarak federal çocuk pornografisi yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor ve grubu cinsel istismar suçluyor. 

ÇIKARTMAYLA KAPATILACAĞINA SÖZ VERİLMİŞTİ

Mahkeme belgelerine göre Elden, 4 aylık olduğu için çekilen fotoğrafta yer almaya rıza gösteremediğini ve yasal vasilerinin de rıza göstermediğini öne sürüyor. Aynı zamanda Elden, grubun albüm kapağında cinsel organının olduğu kısmın bir çıkartmayla kapatılacağına dair söz verildiğini fakat bunun asla gerçekleşmediğini iddia ediyor. Dava, Elden’ın kapak resminde bir bebek olarak çıplak görünmesinin "ömür boyu zarara" yol açtığını söylüyor. 

HER ÜYEDEN EN AZ 150 BİN DOLAR

Ayrıca davada fotoğrafçı Kirk Weddle'ın da ismi geçiyor. Fotoğrafçı Weddle, Elden'ın babası Rick'in bir arkadaşı olarak biliniyor. Elden tazminat için grup üyelerinin her birinin en az 150 bin dolar ödemesini talep ediyor. Nirvana ve ‘Universal Music Group’ temsilcileri henüz dava hakkında yorum yapmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler