"Nükleer silah edinme çabaları sürecek"

ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, İran'a uygulanan BM yaptırımlarının artırılması durumunda bile, bu ülkenin nükleer silah edinme çabalarını sürdüreceğine inandığını söyledi.

Yayınlanma: 29.06.2010 - 07:23
Abone Ol google-news

ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen dün düzenlenen Aspen Güvenlik Forumunda, CIA Başkanı Leon Panetta'nın, ''İran'ın 2 nükleer bomba yapmak için yeterli materyali bulunduğu, ancak bu bombaları fırlatacak teknolojiye bir yıl sonra kavuşacağı'' yönünde önceki gün yaptığı açıklamalara katılıp katılmadığına ilişkin soruyu yanıtladı.

Nükleer silahlar edinmesinin İran için ''akıl almaz derecede tehlikeli'' olduğunu belirten Mullen, ''özellikle Kum kenti yakınında gizli bir nükleer tesisin varlığının bulunmasının ardından İran'ın verdiği teminatlara güvenmek için bir neden bulunmadığını'' savundu.

İran'a karşı askeri bir saldırı düzenlemeninse bölge için ''akıl almaz derecede istikrarsızlaştırıcı bir hareket'' olacağını vurgulayan Mullen, ABD'nin müttefiki İsrail'in de bunu anladığına inandığını kaydetti.

Geçmişteki davranışları göz önüne alındığında İran'dan uluslararası normları yerine getirmesini beklemek için bir neden bulunmadığını anlatan Mullen, ABD'nin İran'a karşı almayı düşündüğü tedbirler konusunda ise açıklamada bulunmayacağını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler