''NUSRET-2009 Tatbikatı dayanışmayı artıracak"

Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Almanya, İspanya ve Daimi Nato Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) unsurlarının katılımıyla düzenlenen ''NUSRET-2009 Tatbikatı''nın ülkeler arası dayanışma ve birlikteliği sağlayacağı bildirildi.

Yayınlanma: 07.11.2009 - 11:41
Abone Ol google-news

Deniz Yüzbaşı Mehmet Cenk, Çanakkale Subay Orduevi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, bu tatbikatın, her yıl Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde yapılan, NATO ve yabancı deniz kuvvetleri unsurlarının da katıldığı bir ''Mayın Harbi Davet Tatbikatı'' olduğunu söyledi.

Tatbikatın, 6-16 Kasım tarihleri arasında Kuzey Ege Denizi'nde icra edileceğini belirten Cenk, tatbikata katılan unsurların mayın harbi konusunda eğitilerek, NATO ve yabancı deniz kuvvetleri ile karşılıklı çalışabilirliği geliştireceğini kaydetti.

Toplantıya, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Mayın Filo Komutanı ve Nusret-2009 Tatbikat Komutanı Tümamiral Atilla Kezek, İtalya Komadoru Patrizio Papalino, Cezayirli Hasan Paşa Gemi Komutanı Deniz Kurmay Albay Malik Karahan, Deniz Albay Sami Tübek ve tatbikatta görevli personel katıldı.

 

Nusret 2009 tatbikatı

Kuzey Ege'de icra edilecek NUSRET-2009 Fiili Mayın Harbi Davet Tatbikatı, 16 Kasım'a kadar sürecek.

Mayın harbinin planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlama, farklı ülkelerden katılan mayın harbi unsurlarının karşılıklı çalışabilirliğini geliştirme amacını taşıyan tatbikat sırasında, havadan su üstü gemileriyle mayın dökülerek kirletilmiş saha ve kanallar, mayın avlama tarama gemileri, mayın harbi dalgıçları ve Su Altı Savunma (SAS) timleri tarafından ''Mayın Karşı Tedbirleri Harekatı'' icra edilerek, temizlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler