‘Öcalan’ın konuşma vakti geldi’

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Öneş, iktidara çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 11.09.2015 - 07:13
Abone Ol google-news

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, son dönemde terör eylemleri ve HDP ile Kürt kökenli yurttaşlara yönelik yaşanan şiddet olaylarıyla yükselen tansiyonun düşürülmesi için çağrıda bulundu. Öneş, “Sadece silahlı kanlı olaylara kilitlenerek bir intikam arzusu içinde olmamak gerekiyor. Barış şartlarını gerçekleştirebilecek her türlü adımın atılması arayışları içinde olunmalı” dedi. Öneş, Abdullah Öcalan’ın yaşananlar karşısındaki görüşlerinin kamuoyu ile paylaşması için olanak tanınması gerektiğini de vurguladı.

1989-1991 yılları arasında MİT Diyarbakır Bölge Başkanlığı da yapan MİT’in eski 2 numarası Cevat Öneş, Türkiye’nin önemli bir eşikte olduğunu belirterek “Olayları, şöyle çok ana başlıklarla değerlendirirsek terörün vahşetinin gerçekliğini tekrar görmekteyiz” dedi.

Öneş, 2013 Martı’nda Öcalan’ın Nevruz açıklamasının önemine dikkat çekti. Bunun startejik hedefi olan bir siyasi üretim olduğunu anlatan Öneş, “Böylesine hedefleri olan ve silahı sonlandıran, ortadan kaldıran bir manifestonun Kürt siyaseti tarafından değerlendirilmesi gerekiyor” görüşünü kaydetti. Öneş, artan tansiyonun nasıl düşeceği sorusuna karşılık da şu yanıtı verdi:

“Siyasi iktidarın, muhalefetin de desteğini alarak ciddi adımlar atmaları, barış getirci projeler üzerinde birlikte hareket etmeleri gerekir. Bu konuda HDP’nin demokratik duruşuyla adım atmaları, mesafe alınmasını kolaylaştıracaktır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler