ÖDP olaylarla ilgili açıklama yaptı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş, Hopa'da yaşananların kamuoyuna "AKP konvoyuna saldırı" olarak yansıtıldığını belirterek, gerçeğin başla şekilde yaşandığını söyledi.

Yayınlanma: 02.06.2011 - 14:12
Abone Ol google-news

Alper Taş, derelerin satılmasını ve çayda yaşanan sömürüyü protesto etmek için Hopa halkı Başbakan Erdoğan'ın miting yapacağı alanla arasında "üç karayolu" denen meydanda toplandığını belirtti. Meydanın yanında inşaata bir gün öncesinden asılan pankartların yer aldığını kaydeden Taş sonraki gelişmelerin şöyle meydana geldiğini ifade etti:

"-İlk gerginlik inşaata 'Karadenizin asi çocukları çayına ve suyuna sahip çıkıyor' pankartı asılırken polisin gazlı müdahalesi ile başladı. Daha sonra polis meydanda bir açıklama yapılmasına izin vermedi ve gazla müdahale etmeye başladı.

-Hopa halkının bir açıklama yapmasına ve orada asılan pankartlara tahammül edemeyenler tarafından Hopa'da 'olay' çıkarılmıştır. Polisin acımasız saldırısı sonrasında Hopa'da gerginlik büyümüştür. Neredeyse tüm ilçe gaza boğulmuştur. Metin Lokumcu kardeşimiz de işte bu müdahalenin sonrasında hayatını kaybetmiştir.

-AKP'nin konvoyunun Hopa'da ayrılması sırasında koruma polisi Servet Erkan otobüsten düşürek yaralanmıştır. Otobüsten düşme anı televizyonlarda da yayınlanmıştır. Görülüyor ki arka kapıda duran koruma polisi otobüsün hızlanması ile birlikte aşağı düşüyor. Ancak günlerdir polis memurunun atılan taş sonucu otobüsten düştüğü tekrarlanmaktadır. Söylenen her şeyin tek kaynağı ise Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarıdır."

Hopa'da iki gündür sıkıyönetim var

Hopa'da yaşananların sorumluluğunun AKP'nin talimatıyla Hopa halkına ve devrimcilere yıkılmaya çalışıldığını belirten Taş, "İki gündür Hopa'da adeta sıkıyönetim ilan edilmiş durumdadır. Polis ve jandarma ellerindeki liste ile baskınlar yapmaktadır. Şu anda 22 kişi göz altına alınmıştır. Hopa'da yaşananların sorumlusu Hopa halkı ve devrimciler değildir. Göz altılara, baskınlara artık son verilmelidir. Göz altına alınanlar bir an önce serbest bırakılmalıdır" dedi.

Taş, "Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarın gücüyle o kadar vicdansız olmuş ki öldürülen arkadaşımızdan 'birisi' diye söz etmekten hiç utanmıyor, hiç sıkılmıyor. Hatta 'baş sağlığı' dileyeni kınıyor. Düşünün böyle bir Başbakan olabilir mi? AKP iktidarı kalpleri körelmiş, vicdanlarını kaybetmiş zalimlerin iktidarıdır. Ortadoğu'de yeni 'kral' olmak isteyen padişah özentisi Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 'helalleşmeye geldiğini' söylerken 'birisi' diye söz ettiği arkadaşımızın ailesi ve arkadaşlarıyla 'helalleşebileceğini' düşünüyor mu?" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler