Ödül köprünün ötesine

Dünyanın saygın yedinci sanat buluşmalarından Toronto Festivali, önceki gece sona erdi.

Yayınlanma: 21.09.2009 - 07:03
Abone Ol google-news

Alışılmış ödüllerin konmadığı, bunun yerine seyirci ve eleştirmenlerce ödüllerin belirlendiği festivalde, dünya sinemasından öneklerin yer aldığı ‘Keşif’ bölümünde gösterilen Laxmikant Shetgoankar’ın ‘The Man Beyond The Bridge’ filmine ‘Uluslararası Eleştirmenler Birliği Ödülü’ ödülü verildi.

Aynı bölümde, Aslı Özge’nin ‘Köprüdekiler’ filmi de gösterilmişti. Genç yönetmen Aslı Özge’nin bu filmi, daha önce Altın Koza Film Festivali’nde Pelin Esmer’in ‘11’e 10 Kala’sıyla ‘En İyi Film Ödülü’nü paylaşmış ve İstanbul Film Festivali’nde de ‘Altın Lale’ ödülüne değer görülmüştü.

Başarısını, Toronto Fesivali’nin yanı sıra başka yabancı festivallerde de sürdüren film, daha önce Locarno’da ‘Altın Leopar’ için yarışmıştı. Senaryosunu Pınar Gürcan’ın yazdığı filmin görüntü yönetmeni ise Emre Erkmen. Festivalde, ‘Cadillac People’s Choice Award’ ‘Precious’ adlı filme giderken, ağırlıklı seyirci ve elştirmenlerce belirlenen ödüllerin dağılımı şöyle oldu:
'Belgesel Dalında Cadillac Seyirci Ödülü’ ‘The Topp Twins’e, ‘Cadillac Seyirci Ödülü Geceyarısı Sineması’ ödülü ‘The Loved Ones’a, Kanada yapımı filmlere verilen ‘Toronto and Astral Medya’s Sinema Ağı’ ödülü ‘Cairo Time’a verildi. ‘Uluslararası Eleştirmenler Birliği Özel Gösterim’ ödülü ise ‘Hadewijch’e verildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler