'Oğlumu tanıyamadım'

Darbe girişiminin ardından Sincan Cezaevi’nde yer açmak için başka cezaevine nakledilen hükümlünün annesi, oğlunun yaşadıklarını Cumhuriyet’e anlattı.

Yayınlanma: 13.08.2016 - 23:11
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin ardından hükümlü bulunduğu Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nden doluluk gerekçesiyle Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’ne sevk edilen DHKP-C hükümlüsü Candaş Kat’ın annesi, sevkten sonra oğlunun işkence gördüğünü aktardı. Cumhuriyet’e konuşan anne, “Oğlumu tanıyamadım. 4 Ağustos tarihinde oğlum ve iki hücre arkadaşını ellerinden ve ayaklarından kelepçeleyerek çırılçıplak soyup süngerli odaya atmışlar. 4 saat bu süngerli odada oğlum ve hücre arkadaşlarını döverek işkence etmişler” dedi.

Candaş Kat, Sincan 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde hükümlü olarak bulunuyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbeci oldukları iddiası ile tutuklanan birçok kişinin buraya getirilmesi nedeniyle Sincan Cezaevi’nde yer kalmad

İşkence sevkte başladı Kat ve diğer hükümlülerin hücreleri 3 kişiden 6 kişiye çıkarıldı. Kat, daha sonra aynı gerekçe ile Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’ne nakledildi. Kat’ın annesi, sevkten 4 gün sonra oğlunu görebildiğini belirterek, “Sincan’dan çıkarılırken darp ve işkence edilerek araçlara bindirildiklerini söyledi. Tekirdağ’da da kendisine ve sevk edilen diğer arkadaşlarına ne yatırılan paralarını, ne kıyafetlerini, ne de herhangi bir eşyalarını vermediklerini, havalandırmaya da hiç çıkarılmadıklarını söyledi” ifadelerini kullandı. 10 Ağustos tarihinde oğlunu tekrar görmeye gittiğini anlatan anne Kat, görüş kabinine gelen oğlunu tanıyamadığını ifade etti. Anne, oğlunu şöyle anlattı: “İki hafta önce görmüş olduğumuz insan gitmiş yerine vücudu, yüzü çürük, şişlik, sıyrıklar içinde, sandalyesine oturmakta güçlük çeken, konuşmakta zorlanan başka biri gelmişti.”

Süngerli odada işkence “4 Ağustos tarihinde oğlum ve iki hücre arkadaşını ellerinden ve ayaklarından kelepçeleyerek çırılçıplak soyup süngerli odaya atmışlar. 4 saat bu süngerli odada en az altmış kişi gelip tekme, tokat, yumruk, cop gibi buldukları her araç ve yöntemle oğlum ve hücre arkadaşlarını döverek işkence etmişler.” İşkenceyi savcılığa şikâyet eden anne, cezaevi müdürüyle de görüşmek istediğini ancak müdürün kendisini oyaladığını ve görüşmediğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler