Öğretmendi, ceza alınca öğrenci oldu

Usta jokey Selim Kaya aprantilerle eğitim görecek.

Yayınlanma: 03.01.2016 - 00:06
Abone Ol google-news

Usta jokey Selim Kaya aprantilerle eğitim görecek İkinci kırbaç cezasından dolayı bir ay Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’ne gönderilmeye itiraz eden Selim Kaya, İstanbul 11. İdare Mahkemesi’nde açtığı yürütmeyi durdurma kararını kaybetti. Kaya, kararın ardından bir üst mahkemede itiraz hakkını kullanmış olsa da jokeyin 3 Ocak Pazar (bugün) gününden itibaren hipodromlarda at binmesi Yüksek Komiserler Kurulu (YKK) kararıyla durduruldu. Selim Kaya, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’ndeki 1 ay sürecek olan eğitime katılacak.

Bakanlığa rapor gidecek Daha sonra Selim’le ilgili hocalarının hazırlayacağı rapor Yüksek Komiserler Kurulu’na gidecek. Ayda bir toplantı yapan Yüksek Komiserler Kurulu değerlendirmesini tamamlar tamamlamaz bakanlığın onayına sunacak. Raporun olumlu neticelenmesi halinde dahi süreç 2.5 ile 3 ay kadar bir zaman alacak. Bu durum Selim’in uzun süre sahalarda olmayacağını gösteriyor.

YKK’nın gözü kara Selim Kaya ve Ayhan Kurşun gibi kırbaç cezası alan diğer apranti ya da jokeylerin de yürütmeyi durdurma kararını kaybetmeleri üzerine itiraz haklarını kullanarak bir üst mahkemeye başvuracakları bilgisine ulaşılmasına rağmen YKK, bir üst mahkeme karanını beklemeden böylesi kırbaç cezası olan jokeyleri hipodromlarda at bindirmemeye başladı. İzmir Şirinyer Hipodromu’nda bugün Cankardeşler’e Selim Kaya yerine Kadir Tokaçoğlu binecek. Kaya’nın bu cezası bir yarış esnasında yapmış olduğu usulsüz kulvar değiştirmesiyle ilgili.

1 ay ders dinleyecek

Selim’le yaptığım telefon görüşmesinde hipodromların başarılı jokeyi alınan bu kararı çok saçma bulduğunu ancak mecburiyetten apranti okulunda yarın itibarıyla bir ay süreli eğitime katılacağını ifade etti. Ünlü jokey, “Ne olursa olsun, hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi. Türkiye’nin önde gelen jokeyine yapılan en büyük işkencedir. Selim geçmişte aprantilere ders verirdi, şimdi aprantilerle aynı sıralarda oturacak ve bu kez ders öğrenecek. Çok büyük bir ayıp. Kaderin cilvesi böyle bir şey olsa gerek. Başarılı jokeyin avukatı Utku Keleşoğlu ise “Selim gibi önemli değerlerin böylesi bir cezaya çarptırılması düşündürücü” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler