"Öğretmenevleri masaya yatırılmalı"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Örgütlenme Sekreteri Yusuf Kenan Karataş, eğitim çalışanlarının, yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte öğretmenevlerinde yer bulmakta zorlandıklarını belirterek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan, öğretmenevlerinde yaşanan sorunları çözme yönünde adımlar atmasını istedi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 08:46
Abone Ol google-news

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Örgütlenme Sekreteri, Yusuf Kenan Karataş yaptığı yazılı açıklamada, çalışan ve emekli olan öğretmenlerle birlikte eğitim kurumlarında görev yapan memurlar, yüksek öğrenim kurumlarında çalışan araştırma görevlileri, idari personel ve profesörlere kadar aileleriyle birlikte toplam 4 milyon kişiye hizmet veren 673 Öğretmenevi, 112 Öğretmen Lokali ve 4 adet Sosyal Tesisin 60 TL'lik aidatının 25 TL'ye düşürülmesi, 35 yıllık öğretmenlerin aidattan muaf tutulması ve üniversite personelinin de öğretmenevlerinden faydalandırılması gibi düzenlemeleri olumlu bulduklarını söyledi.

Karataş, Polisevi, orduevi, hakim evi gibi kamu misafirhanelerinin, ait oldukları meslek grubuna ve ailelerine hizmet için var oldukları ve fiyatlarının öğretmenevlerinden en az birkaç kat daha ucuz olduğunu belirterek, bu haliyle öğretmenevlerinde amacın öğretmene hizmet etmek olması gerekirken, amacın istihdam oluşturmak, imkan ve makam dağıtmak ve kar etmek şeklinde toplumsal bir algı oluşturmaya devam ettiğini öne sürdü.


Öğretmenevlerinin konforu orduevi düzeyine yükseltilmeli


Öğretmenlerin tatillerde, öğretmenevlerinde yer bulmakta zorlandığını kaydeden Karataş açıklamasına şöyle devam etti:
"Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu'dan öğretmenevi fiyatlarlarını ve konforunu Orduevi düzeyine yükseltmesini istiyoruz. Kültür merkezi görünümünde olması gereken öğretmenevlerinin mahalle kahvesi ve her türlü oyunun merkezi olarak kullanılmasına karşıyız. Öğretmenlerin ve ailelerinin dinlenme, konaklama ve etkinliklerini gerçekleştirmek için yapılan öğretmenevleri maalesef kaymakamın, mülki amirlerin, yerel eşrafın ve nüfuzlu siyasilerin misafir konaklatma yerleri olarak kullanılmaya devam ediliyor. Öğretmenevlerinde öğretmenle diğer kamu görevlileri ve sıradan vatandaş arasında ücret ve imkan farkı hemen hemen kalmamış durumdadır. Sayın bakanımızdan öğretmenlerin alın terinin ürünü olan öğretmenevlerini, tekrar öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının hizmetine sunmasını istiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler