"Öldürürlerse, öldürsünler"

İşadamı Halis Toprak, faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade verdi.

Yayınlanma: 23.11.2011 - 11:04
Abone Ol google-news

İşadamı Halis Toprak, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince 1990'lardaki bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade verdi.

Halis Toprak, sabah saatlerinde avukatı Rasim Kuseyri ile adliyeye geldi. Toprak, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'e yaklaşık bir buçuk saat süreyle ifade verdi. Soruşturmada tanık sıfatıyla ifadesi alınan Toprak, şikayetçi de olmadı.

Toprak, adliyeden ayrılırken, yaptığı açıklamada, bir ara 50 kişilik bir infaz listesi olduğunu ve kendi isminin de bu listede yer aldığı yönünde bilgilerin kulağına geldiğini, olayın üzerinden 20 yıl geçtiğini belirtti. Gazetecilerin "Size bu duyumları iletenler devlet görevlileri miydi" sorusuna "Hayır" karşılığını veren Toprak, 76 yaşında olduğunu, belirterek, "Öldürürlerse, öldürsünler" değerlendirmesinde bulundu.

Toprak'ın avukatı Rasim Avukat Kuseyri ise müvekkilinin tanık sıfatıyla ifade verdiğini kaydederek, şikayetçi olmamalarını, "Müvekkilime ulaşan doğrudan bir tehdit yok. O bakımdan, onu kabul etmediği için şikayetçi olacağı bir husus da yok" ifadeleriyle açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler