Önce 'katılırsa bilgi alır' dedi sonra vazgeçti

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, NATO'nun füze kalkanı sisteminde, İsrail'in bu sürece katılması hakinde, gelebilecek muhtemel füzeler hakkında bilgi alabileceğini söyledi. Panetta, İsrail'in NATO üyesi olmadığının hatırlatılması üzerine ise, "Çok açık ki füze savunmasında bilgi paylaşacak olanlar NATO üyeleri. İsrail bu nedenle sisteme katılamaz" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 06.10.2011 - 17:31
Abone Ol google-news

NATO savunma bakanları toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Panetta, ''Füze savunma sistemi İran'dan o bölgeye (İsrail'e) gelebilecek muhtemel füzeleri hedef almayacak'' dedi.

Füze savunmasında bilgi ve radar görüntüleri paylaşımının katılımcı ülkeler arasında olacağını belirten Panetta, önce ''İsrail de bu sürece katılırsa bilgi alır'' derken, İsrail'in NATO üyesinin olmadığının hatırlatılması üzerine sözlerini düzelterek ''Çok açık ki füze savunmasında bilgi paylaşacak olanlar NATO üyeleri. İsrail bu nedenle sisteme katılamaz. Bilgiye erişimi olmayacak'' ifadesini kullandı.

Panetta, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında ABD'den insansız uçak talebiyle ilgili son durumu bilmediğini de dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler