Onun formülü ortaya karışık

Saray’da muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin olarak, “Adeta bir arı gibi ondan da hepsinden toplarız” açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 06.01.2016 - 22:01
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanlarının dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili ısrarını sürdürdü, bir adım da ileri taşıdı. Erdoğan, “Kamu kurumları içinde görev yapanlardan terör örgütünün yanında yer alanların süratle ayıklanmasına ihtiyaç vardır” dedi. Saray’da 18. kez muhtarlara seslenen Erdoğan şunları söyledi:

Bıçak kemiğe dayandı: Hendeği kazan ile hendeği savunanın hiçbir farkı yoktur. Bıçak kemiğe fazlasıyla dayandı. Şu anda yargılanıyorlar, yargılananların sayısı da artacak. Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım. Herhangi bir siyasetçinin suçunun bedelini kurumsal olarak değil, şahıs olarak kendisi ödemelidir. Milletvekilliği dokunulmazlığı, terör örgütüne perde olmak için getirilmiş bir imtiyaz değildir. Parlamentonun harekete geçmesi şarttır. Üniversitler, okullar, hastaneler başta olmak üzere, kamu kurumları içinde görev yapanlardan terör örgütünün yanında yer alanların süratle ayıklanmasına ihtiyaç vardır.

Hitler örneği savunması: Parlamenter sistem diktatör üretmez diyenler var. Geçtiğimiz günlerde Hitler örneğini vermiştik. Şahsıma hücum etmeye kalktılar. Almanya parlamenter sistemle yönetiliyordu. Buna rağmen Hitler gibi bir diktatör musallat oldu. Siyasi partilerimiz ve Meclisimiz kendi üzerine düşeni yaptıktan sonra nihai kararı verecek olan milletimizdir.

Her çiçekten alacağız: Türk tipi başkanlık dedim üzerime geldiler, bunlar kendi markalarını da istemiyor, neden Amerikan tipi Fransız tipi diyelim biz arı gibi her çiçekten alacağız, balımızı yapacağımız, milletimize sunacağız.

 

Sistem yol açıyor

Beni niye eleştiriyorsunuz: Bugün ‘Cumhurbaşkanı şuna karışmasın, buna karışmasın’ diyenlerin hepsi de mevcut sistemin yol açtığını biliyor. Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar anayasanın şahsıma vermediği bir yetkiyi kullanmadım. Mevcut sistemden bu kadar memnunsanız beni niye eleştiriyorsunuz. Memnun değilseniz alternatiflerin tartışılmasına neden karşı çıkıyorsunuz.

Medya ahlaksızca saldırıyor: Bazı medya gruplarının ahlaki olmayan şekilde saldırılarını görüyorsunuz. Senin gazetenin tirajı ne? Yüzde 52’nin düşüncesine ahlaksızca nasıl saldırabilirsiniz? Hukuk yollarımızı sonuna kadar kullanacağız.

Suudi Arabistan’ın iç hukuk meselesidir: Suudi Arabistan’da yapılan iç hukuk meselesidir. 46’sı Sünnidir. El Kaide ile bağlantılı olarak idam edilmiştir. Bir tanesi de Şia. Bu bunların kararıdır. Mısır’da bini aşkın insan hakkında idam kararı verilmişti.

 

Kılıçdaroğlu eleştirdi

Erdoğan’ın konuşması sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Ülke yangın yerine dönmüş, Doğu’da OHAL uygulanıyor ama tek dertleri başkanlık! Kişisel hırsları gözlerini kör, kulaklarını sağır etmiş” dedi.

 

Alıp götüremezler

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Erdoğan’ın HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili konuşmaları ile ilgili olarak “Cumhurbaşkanı yargıya emir talimat görev tarifi yapamaz” dedi. Niyetlerinin HDP’lileri tutuklamak olduğunu kaydeden Önder, “O mahkemeleri de bir kürsü yaparız. Cezaevleri de direniş mevzilerimizdir. Ama eskisi gibi alıp götüremezler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler