Orman Müzesi kurulacak

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 10 Ağustos 2009'da çıkan, 700 hektar alanın kül olmasına yol açan orman yangınının ardından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek uygulama felaketin tanıklığını yapacak orman müzesi kurulacak.

Yayınlanma: 17.08.2009 - 11:47
Abone Ol google-news

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 10 Ağustos 2009'da çıkan, 700 hektar alanın kül olmasına yol açan orman yangınının ardından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek uygulama ile fidan dikmek yerine felaketin tanıklığını yapacak orman müzesi kurulacak.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 Ağustos 2009 tarihinde ünlü isimlerin de desteğiyle ''Biz Yandık, Siz Yanmayın'' adlı bir kampanya başlatacaklarını bildirdi.

Bu kampanyanın Türkiye'de bir ilk olacağını ifade eden Soyer, şunları söyledi:
''Biz ağaçlandırma ve fidan kampanyası yapmayacağız. Yanan yer, 30 yıl önce yanmış, fidan kampanyası yapılmış, tekrar dikilmiş. Bir kısmı 5 yıl sonra tekrar yanmış. Yangından sonra tekrar kampanya ve fidan dikimi olmuş. Bunun böyle sürüp gitmesini istemiyoruz. Biz düzenleyeceğimiz kampanya ile orman yangınlarına dikkat çekecek ve korumayı dikkate alacağız. Kampanya kapsamında yangın alanının bir kısmını tel örgü ile çevirip, burada orman müzesi kuracağız. Müzede, yaşanan yangın felaketini fotoğraflarla ve yangın sahasından toplayacağımız örneklerle sergileyeceğiz.''

Tunç Soyer, 9-12 yaş arası bütün İzmirli çocukları, 40-50'şer gruplar halinde bölgeye getirerek, canlı eğitim vereceklerini kaydetti.

Bu arada, orman yangınında görev alan 13 belediye personeli, sertifika ve 500'er TL avansla ödüllendirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler