Ormanları korumak için toplanacaklar...

Orman yangınlarına dikkat çekmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Ormancılar Derneği “Ormanlarımızı Korumak Görev Değil Sorumluluktur” çalıştayı düzenliyor.

Yayınlanma: 29.11.2019 - 09:40
Ormanları korumak için toplanacaklar...
Abone Ol google-news

Çalıştayda orman yangınlarının sebepleri, sonuçları, yangınlara erken müdahale, yangın sonrası atılması gereken adımlar enine boyuna tartışılacak. Bugün başlayacak olan ve iki gün sürecek olan çalıştay gelecekte yaşanabilecek orman yangınlarına karşı acil eylem planı oluşturulması hedefliyor.

Türkiye’de ilk defa

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ormanları korumanın günümüz ve gelecek için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Gürün, “Muğlamız yüzde 68 orman varlığıyla yeşilin bütün tonlarını coğrafyasında barındıran güzeller güzeli bir şehir. Ormanlarımız nefes aldığımız, toprağımızı koruyan, orman köylülerimize ev sahipliği yapan ve geleceğe miras bırakacağımız en değerli zenginliğimiz. Özellikle yaz aylarında ne yazık ki orman yangınları sayısı artmakta, en büyük zenginliğimizi kaybetmekteyiz. Orman yangınlarının çıkmasında en büyük sebep ne yazık ki insan faktörü. İlkini düzenleyeceğimiz çalıştay ile farkındalık yaratmak, yangınların önüne geçmek, yangın sonrası yapılması gerekenler konusunda Muğlamızda konuşacağız. Şairin de dediği gibi “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” dizelerindeki anlam gibi ormanlarımızı korumalı ve geleceğe miras bırakmalıyız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler