Otobüs firmalarına ek sefer izni
Şehirler arası sefer yapan otobüs firmaları, Kurban Bayramı tatili süresince ek seferler düzenleyebilecek. Ek sefer izni 7 Ağustos'ta başlayacak, 20 Ağustos'ta sona erecek.
Şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarının Kurban Bayramı tatili süresince yapacağı ek seferler için izin süresi 7 Ağustos'ta başlayacak, 20 Ağustos'ta sona erecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce Kurban Bayramı tatili süresince yapılacak ek seferlere ilişkin genelge hazırlandı.
Genelgede, Kurban Bayramı tatili süresince yolcu potansiyelinin önemli ölçüde artmasının beklendiği belirtilerek, vatandaşların şehirler arası seyahat talebinin mevcut tarifeli yolcu taşıması yapan otobüslerin kapasitesiyle karşılanmasının zor olacağı ifade edildi.
Bu nedenle şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarının Kurban Bayramı tatili süresince ek seferler düzenlemesine izin verilecek.
Otobüsler için ek sefer izni 7 Ağustos'ta başlayacak. B1 ve D1 yetki belgesi sahibi firmalar, zaman tarifesine bağlı olmadan B2 ve D2 yetki belgeli 25 ve üstü koltuk kapasitesine sahip araçları 20 Ağustos'a kadar kullanabilecek.
B2 yetki belgesi "uluslararası tarifesiz", D2 belgesi de "yurt içi tarifesiz" otobüs seferlerine çıkacaklara veriliyor.
Video Haberler
-
Kurye, motosiklet çalmaya çalışan hırsızın üzerine uçtu
-
Şile'de duraktaki taksiciye saldırı!
-
Fethiye’de paraşütler birbirine dolaştı: 4 yaralı
-
Kamyonun düştüğü baraka Ergün Penbe'nin babasının çıktı
-
'Acaba ona oynanan bir oyun mu bu, arkasındayız'
-
Sümela Manastırı'nda 9'uncu ayin
-
Dans eden temizlik işçisi Kıraç konserinde
-
İndirim gelmedi, müdürler gitti
-
Pazarcılar pahalılığı tane hesabıyla anlattı
-
'Tencere kaynıyor ama içine atacak bulabilecek miyiz?'
En Çok Okunan Haberler
-
Finlandiya Başbakanı'nın elbisesinin fiyatı gündem oldu
-
'Acaba ona oynanan bir oyun mu bu, arkasındayız'
-
Promosyonlarda engel
-
'Duyduğum en çılgın adaylık senaryosu...'
-
Fazıl Say’ın ‘hayal kırıklığı’
-
İran'dan Salman Rüşdi açıklaması
-
'Anketlerde seçilemeyeceğini görürse...'
-
İndirim gelmedi, müdürler gitti
-
Metro İstanbul'dan 'sefer iptali' açıklaması
-
Beklenen akaryakıt zammı kesinleşti!