Otokar elektrikli zırhlı araç üretti

Otomotiv ve savunma sanayi firması Otokar, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep IIe’yi üretti. Koç Topluluğu şirketlerinden olan Otokar’ın Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Akrep IIe, bize elektrikli araç teknolojisinin askeri araçlara uygulanmasına yönelik bilgi ve tecrübe kazandırırken, Türkiye’nin askeri tip elektrikli, hibrit ve otonom araçlar konusunda ilk adımları olacak” dedi. Görgüç,

Yayınlanma: 24.04.2019 - 22:42
Abone Ol google-news


Görgüç, 20 yılda dünyada değişen tehditler nedeniyle silahlı devriye, keşif ve gerektiğinde meskûn mahal çatışmalarında kullanılabilecek araçlara olan ihtiyacın arttığını ve yeni nesil zırhlı araç Akrep II’nin buradan yola çıkarak geliştirildiğini belirtti.

İhracata yöneldi

Görgüç, 2018’de ihracatlarının yüzde 41 artarak 211 milyon dolara ulaştığını, savunma sanayi cirosu içinde ihracatın payının yüzde 85’i bulduğunu söyledi. Görgüç aslında ideal olanın üretimin yüzde 50’ye yakınının iç pazara yapılması olduğunu ancak koşullar gereği ihracatın payının arttığını dile getirdi.

Sakarya’da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait tank palet fabrikasının yüzde 50 Katar ortaklı BMC’ye devrine ilişkin soruya Görgüç, konunun tarafı olmadıklarını ancak Otokar olarak yüzde 100 yerli bir firma olmaktan ve yabancı bir ülkeye bağlı olmamakla övündüklerini söyledi.
Savunma sanayisinde 500 mühendisin yurtdışına gitmesine ilişkin Görgüç, kendi şirketlerinden de yurtdışına gidenler olduğunu, beyin göçünün tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu, karar vericilerin bir çözüm geliştirmeleri gerektiğini dile getirdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler