Ozgecan’sız iki yıl...

Baba Mehmet Aslan, kızı için kurduğu derneğin engellenmesinden şikâyetçi

Yayınlanma: 12.02.2017 - 06:17
Abone Ol google-news

Mersin’de 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın okul dönüşü için bindiği minibüste vahşice katledilmesinin üzerinden iki yıl geçti. Özgecan’ın babası Mehmet Aslan DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, son iki yılın kendileri açısından çok zor geçtiğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Biz ruhsal ve fiziksel olarak çökük bir vaziyetteyiz. Biz kırılmanın ötesinde yandık. Kül olduk. Tekrar geriye dönüp eskisi gibi yaşamamız, düşünmemiz, gülmemiz mümkün değil. Biz ailecek öldük, komple hepimiz öldük.”

Psikoloji okuyan kızı Özgecan adına bir eğitim ve rehabilitasyon merkezini hayata geçirmek için Mersin’de “Özgecanlar Derneği”ni kurduğunu dile getiren baba Aslan, “Dernek üzerinden belki ‘başka kadınlara ve devlete faydam olabilir’ diye düşündüm ama devlet bunları yapmamı istemiyor. ‘Sen bunları yapma, bu devletin görevi. Sen yaparsan bunları, devlet rencide edilmiş olur, devletin önüne geçmiş olursun’ dediler” diyerek bürokratik engeller nedeniyle projeyi hayata geçiremediğinden yakınıyor.

Öyküsü film oluyor

Özgecan’ın öyküsü sinema filmine aktarılıyor. “Cennetin Kuşları” adlı yapımın sözleşmesi, Özgecan’ın ölüm yıldönümünde ailesinin ve Özgecanlar Derneği yöneticilerinin katılımıyla imzalandı. Filmin gişe geliri, rehabilitasyon merkezi inşaatında kullanılmak üzere derneğe bağışlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter üzerinde Özgecan için anma mesajı yayımladı. Erdoğan, “Biricik kızımız Özgecan’ı rahmetle yad ediyor, kadına yönelik şiddetin ülkemizde ve tüm dünyada son bulmasını diliyorum” diye yazdı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Twitter paylaşımında, “Güzel evladımızı rahmetle anıyor, kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon