Paris'te Sezen Aksu gecesi

Konserde İngilizce konuşarak seyircileri selamlayan Sezen Aksu, 'söylediği şarkılarla, herkesin kendisini mutlu hissetmesini istediğini' söyledi. Yine aynı gecede, Hüsnü Şenlendirici ile birlikte, 'Taksim Trio', 'Baba Zula', 'Selim Sesler' ve 'Kolektif İstanbul' grupları konser verdi.

Yayınlanma: 21.09.2009 - 09:50
Abone Ol google-news

Fransa’da devam eden “Türkiye Mevsimi” kapsamında düzenlenen etkinliklere ünlü sanatçı Sezen Aksu damgasını vurdu. Fahir Atakoğlu’nun piyanosuyla eşlik ettiği Sezen Aksu, Parislilere müzik ziyafeti çekti.

Konserde İngilizce konuşarak seyircileri selamlayan Sezen Aksu, “söylediği şarkılarla, herkesin kendisini mutlu hissetmesini istediğini” söyledi.

Ramazan gecesi etkinliklerinde programın yoğun olması nedeniyle konserini kısa kesmek zorunda kalan Aksu’yu izleyiciler alkış yağmuruna tutarak tekrar sahne almasını istedi.

Kendisinin de aslında konsere devam etmek istediğini, ancak diğer sanatçılara saygısızlık etmek istemediğini belirten Aksu, seyircilerin yoğun talebi üzerine, program yönetmeninden istek parçası için izin istedi. Yönetmenin izin vermemesi üzerine seyircilerin tepkisine espri ile karışık cevap veren Aksu, “Benim burada tek başıma bütün Fransızlarla kavga etmemi mi istiyorsunuz” dedi. Aksu, yoğun istek üzerine yine sevilen parçalarından birisinin son bölümünü okuyarak sahneden ayrıldı.

Yine aynı gecede, Hüsnü Şenlendirici ile birlikte, “Taksim Trio”, “Baba Zula”, “Selim Sesler” ve “Kolektif İstanbul” grupları konser verdi. Paris Belediyesi ve İslam Enstitüsü’nün de katkı verdiği gecede, ünlü Malili sanatçı Salif Keita, Fransız Titi Robin ve Güney Sahara’dan Tinariwen de sahne aldı.

Resmi temaslar için Paris’te bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Paris Belediye Başkanı Bertrand Delaone’nin de izleyiciler arasında yer aldığı gecede iftar yemeği ile birlikte kukla ve semazen gösterileri de yer aldı.

“Türkiye Mevsimi” etkinlikleri kapsamında, Fransa’da 9 ay süreyle, başta Paris olmak üzere 70’i aşkın kentte 400’ün üzerinde sanatsal ve kültürel faaliyetle Türkiye tanıtılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler