Parlayan Yıldız konserleri sezonu noktaladı

İş Sanat, yetenekli genç müzisyenleri Milli Reasürans’taki konser salonunda sanatseverlerle buluşturduğu Parlayan Yıldızlar serisinde çellist Şemsa İdil Ural’ı ağırladı.

Yayınlanma: 15.05.2013 - 11:10
Abone Ol google-news

Genç ve başarılı müzisyen, piyano virtüözü İris Şentürker eşliğinde yorumladığı Brahms, Faure, Schumann, Saint-Saëns, Rahmaninof ve Popper'in eserlerinden oluşan repertuarıyla büyük beğeni kazandı.

İlk solo konserini 12 yaşında Terakki Vakfı Okulları konser salonunda veren genç sanatçı, 5 yaşında yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yuva sınıfına, aynı zamanda da ilkokul 1. sınıfa başladı. Şemsa İdil Ural 7 yaşında Prof. Reşit Erzin’in viyolonsel sınıfına kabul edildi ve çellist Şafak Erişkin, Rahşan Apay, Tayfur Çağlayansu, Murat Berk, Hakkı Öztürk ve Çağ Erçağ ile özel olarak çalıştı.

Oda müziğine Deniz Yücel ve Seda Subaşı ile adım atan Şemsa İdil Ural, eğitimini Prof. Cana Gürmen ile sürdürdü. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı lisans mezunu olan genç müzisyen, halen Prof. Eldar İskenderov ile çalışmalarına devam ediyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler