Parti Okulu'nda ders başlıyor

CHP, parti içi eğitimi, bu yıl CHP'nin kuruluş yıl dönümü 9 Eylül'de faaliyete geçen Parti Okulu'nun merkezinde yer aldığı bir sistemle yürütecek.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 08:33
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı imzasıyla il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelge, parti içi eğitimi yeniden düzenliyor.
Genelgeye göre, üç ana eksende gerçekleştirilecek parti içi eğitim, CHP'nin Üsküp Caddesi'ndeki Parti Okulu'na dönüştürülen eski genel merkez binasındaki çalışmaların merkez alındığı bir sistem içerisinde yürütülecek.

İl ve ilçe başkanlıklarına gönderilen parti içi eğitim konusundaki genelgede, parti tüzüğünün, partililerin, siyasal davranış, parti işleyişi, toplumsal sorunlara yaklaşım biçimleri ve öncülük nitelikleri ile partinin siyasal yaşam anlayışı, partinin ilkeleri, programı, yetkili organ kararları ve politikaları ile ilgili olarak düzenli ve programlı bir biçimde eğitimden yararlanmalarını öngördüğü hatırlatılıyor.

Tüzükte, parti içi eğitime katılma ve eğitimden yararlanmanın, ''partide yükselmenin temel koşulu'' olarak yer aldığının belirtildiği genelgede, parti içi eğitimin genel merkez, il başkanlıkları ve ilçe başkanlıklarında planlanan ve sürdürülen programlarla yapılacağının da tüzükte düzenlendiği belirtiliyor.

''Parti Tüzüğümüzün öngördüğü parti içi eğitimin Genel Merkez düzeyinde programlanması, planlanması, yürütülmesi, il ve ilçe başkanlıklarında yapılacak eğitim çalışmalarının programa uyumu için gerekli eşgüdümün sağlanması bundan böyle Parti Okulunun merkezinde yer aldığı bir sistem içinde sürdürülecektir'' denilen genelgede, Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı tarafından yürütülecek parti içi eğitimin, tüzük hükümlerine uygun olarak, partinin gereksinimlerine göre ve genel merkezde oluşturulan ''Eğitim Danışma Kurulu''nun belirlediği stratejiye uygun olarak, Parti İçi Eğitim Kurulu ve Parti Okulunun yönlendiriciliğinde planlanacağı ve uygulanacağı ifade ediliyor.

Parti Okulunun 9 Eylül tarihinde açıldığı ve 2011 programının belirlendiği belirtilen genelgede, parti içi eğitimin üç ana ekseninin de ''Partinin tabanda örgütlenmesi ve politikalarının yaygınlaştırılması amacıyla örgüt içinde çalışacak parti militanlarının yetiştirilmesi'', ''Tüm üyelerin partinin ideolojisi ve söylemleri konusunda bilgilendirilmesi'', ''Seçimle gelinen görevlere aday olacakların ve yönetici kademesinde görev yapanların yetiştirilmesi, desteklenmesi ve bilgilendirilmesi'' olarak belirleniyor.

''Eğitim, parti eğitmenlerince yürütülecek''

Parti içi eğitimle ilgili çalışmaların, genel merkezde, Parti Okulunda, birden çok ili kapsayan Bölge Eğitim Merkezlerinde, il ve ilçe başkanlıklarında ve iletişim teknolojisi kullanılarak uygulanacağının kaydedildiği genelgede, eğitimin internet aracılığıyla ''uzaktan eğitim'' yöntemleriyle gerçekleştirileceği, bir bütün olarak planlanarak yürütüleceği ifade ediliyor.

Parti içi eğitimin, asıl olarak ilçelerden başlayan ve parti eğitmenleri aracılığı ile yürütülecek çalışmaları eksen alarak kurgulandığının belirtildiği genelgede, ''İlçe örgütünden başlayarak Parti Okulu;na dek uzanan işleyişte, eğitimden sorumlu ilçe başkan yardımcısı, ilçe başkanına ve eğitimden sorumlu il başkan yardımcısına; eğitimden sorumlu il başkan yardımcısı ise il başkanına bağlı olarak ve Parti Okulunun yönlendiriciliğinde çalışacaktır. Kadın ve gençlik kolları, parti eğitmeni olarak yetiştirilmiş eğitmenleriyle, kendi eğitim programlarını yürütecektir'' denildi.

Genelgede, Parti Okulunda öncelikli olarak, partinin örgüt yapısını güçlendirecek kadroların yetiştirilmesine ağırlık verileceği, bu kapsamda ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları üyelerini eğitecek parti eğitmenlerinin eğitileceği belirtildi. İlk grup parti eğitmeni eğitiminin, 20 Ekim günü başlayacağı ve Ankara İl Başkanlığı ve İlçe örgütlerinde çalışacak parti eğitmenlerinin yetiştirilmesi amacıyla yapılacağı da ifade edildi.
Genelgede, parti içi eğitimin ''Üyenin Temel Siyasi Eğitimi'', ''Aday Eğitimi'', ''Yönetici Eğitimi'' gibi düzeyleri için eğitim konularının belirlenmesi ve eğitim araçlarının hazırlanması ile ilgili çalışmaların yanında, internet aracılığı ile yapılacak uzaktan eğitimin teknik çalışmalarının da sürdüğü ifade edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler