'Patlayan bombalar Oslo görüşmelerinde konuşuldu'

İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, Gaziantep'te patlayan bombaların Oslo görüşmelerinde bahsi geçtiğini ileri sürdü.

Yayınlanma: 21.08.2012 - 09:46
Abone Ol google-news

Gaziantep'teki bombalı terör saldırısının ardından İşçi Partisi yazılı bir açıklama yaptı. "Oslo müzakerelerinin görüşme kayıtlarında Tayyip Erdoğan'ın temsilcilerinin PKK'lılara, 'Metropolleri bombalarla doldurdunuz. Nerede olduklarını biliyoruz' dedikleri kayıtlıdır" iddiası ileri sürülen açıklamada, bu gibi saldırılarla halk içinde Kürt-Türk çatışması yaratılmaya ve Suriye'ye müdahale için gerekçe üretilmeye çalışıldığı savunuldu.
Bomba nakillerinin ve nerede depolandıklarının hükümet tarafından aylar öncesinden bilindiğini, bu nedenle yaşanan olaydan birinci derecede sorumlu olduğunu ifade eden İşçi Partisi, çözüm için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

"Türkiye'deki Suriye karşıtı terör kampları derhal kapatılmalıdır, bu kamplarda barındırılan teröristler sınırdışı edilmelidir. İncirlik üssüne el konulmalı, terör faaliyetlerini yöneten merkez kapatılmalıdır. Teröre karşı etkili mücadele edebilmek için Silivri ve Hasdal zindanları boşaltılmalıdır. Türkiye bir an önce İran, Irak ve Suriye ile birlikte bölünme sürecine ve teröre karşı ortak tedbirler geliştirmelidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler