Peçeli çarşaflı sürücü kadın ile çok eşli kocası gözaltında

Fransa'da nisan ayında peçeli çarşafla otomobil kullandığı gerekçesiyle para cezasına çarptırılan kadın ile çok eşli olduğu anlaşılan kocası polis tarafından Nantes kentinde gözaltına alındı.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 13:15
Abone Ol google-news

Polisin, peçeli çarşaflı Sandrine Mouleres isimli kadın ile çok eşli kocası Lies Hebbadj ve yine bu kişi adına çalıştığı belirlenen üçüncü bir kişiyi daha gözaltına aldığı bildirildi. Polis, gözaltına alma nedeniyle ilgili olarak şu ana kadar açıklama yapmadı.

Adli kaynaklar, polisin, çok eşli olduğu anlaşılan Hebbadj'ın diğer eşleri ve çocukları üzerinden devletten haksız sosyal yardım almak ve yolsuzluk yapmak suçundan gözaltına alınmış olabileceğini belirtiyor.

Nisan ayında polisin genç kadına peçeli çarşafla trafiğe çıktığı gerekçesiyle cezası kesmesinin ardından İçişleri Bakanı, kadının kocasını çok eşlilik ve devletten haksız yere sosyal yardım almakla suçlamış ve bu kişinin vatandaşlık hakkının elinden alınmasını istemişti.

Hebaddj'ın çok eşliliği savunması ve "Fransa'da birçok erkeğin metresi var, onların da mı vatandaşlık hakkı elinden alınacak" şeklindeki açıklaması, Fransa'daki Müslüman derneklerinin sert tepkisine yol açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler