Pekünlü’ye büyük destek

Ege Üniversitesi’nde derslere türbanla giren öğrenciler hakkında tutanak tuttuğu için aldığı hapis cezasını Foça Cezaevi’nde çeken Prof. Dr. Rennan Pekünlü aynı suçlamayla açılan başka bir davada hâkim karşısına çıktı. Adliye önünde binlerce kişi Pekünlü’ye destek eylemi yaptı.

Yayınlanma: 05.02.2015 - 21:21
Abone Ol google-news

Ege Üniversitesi’nde Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulayarak, derslere türbanla giren öğrencilere tutanak tuttuğu için 4 ay 16 günlük hapis cezasına çarptırılan ve Foça Açık Cezaevi’nde kalan Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün, aynı gerekçeyle yargılanmasına dün devam edildi. Pekünlü’nün katılmadığı duruşmada Pekünlü’yü savunmak için 15’e yakın avukat vekâlet vermek isteyince salonda yer kalmadı. Fiziki yetersizlikler nedeniyle duruşma 7 Mayıs’a ertelendi.

İzmir 4. Asliye Mahkemesi, Fatma Nur Gidal adlı öğrencinin açtığı dava sonucu Prof. Dr. Pekünlü’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası vermiş, ceza Yargıtay tarafından da onanmıştı. Pekünlü, 4 ay 16 güne indirilen cezasını çekmek üzere geçen 27 Kasım’da Foça Açık Cezaevi’ne gönderilmişti. Pekünlü’nün dün de İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 4 öğrencinin benzer suçlamaları nedeniyle yargılanmasına başlandı. Duruşma salonunda Rennan Pekünlü’yü savunmak için 15’e yakın avukat vekâlet vermek isteyince, avukatların bazıları ayakta kaldı. Adliye önünde de binlerce kişi, Pekünlü’ye destek verdi. Salonun dolması nedeniyle izleyiciler dışarıda bekledi. Duruşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam, İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, Ömer Faruk Eminağaoğlu ve çok sayıda avukat katıldı. Pekünlü’nün avukatlarından Murat Fatih Ülkü, müvekkilinin anayasa Mahkemesi’nin en son 2008’de verdiği, “Türbanla üniversiteye girilemez” kararını uyguladığını söyledi.

Anayasa Mahkemesi kararını uygulamanın suç olamayacağını belirten Ülkü, olayın gerçekleştiği gün Ege Üniversitesi Fen Fakültesi’ne giren çıkanların kaydının ve görüntülerinin dekanlıktan istenmesini talep etti. Duruşma sonrası açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, “Rennan Hoca
Anayasa Mahkemesi kararlarını uyguladığı için cezalandırılmıştır. Onun şahsında laiklik ve bilimsel eğitim yargılanmaktadır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler