Petlas büyüyor

Kırşehir'de kurulu bulanan Abdulkadir Özcan A.Ş.'ye ait Petlas Lastik Fabrikası'nda son 2,5 yılda 55 milyon dolarlık yatırım yapılarak üretim ve satış miktarının büyük ölçüde arttırıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 07:51
Abone Ol google-news

Petlas Lastik Sanayi Finans Müdürü Vahit Ünal, 2009 yılı gelirlerine göre 4 milyon 882 bin liralık vergiyle Kırşehir'de vergi rekortmeni olan Petlas'ın Türkiye ekonomisine, Türk halkına ve ülkenin geleceğine güvenerek yatırım yapmaya devam ettiğini belirtti.

Petlas'ın Türkiye'nin tek yerli sermayeye sahip lastik fabrikası olduğunu, sektörde 30 yıllık iş tecrübesine sahip firmanın 5 yıl içinde dünyanın sayılı lastik fabrikaları arasında yer almayı hedeflediğini bildiren Ünal, şu bilgileri verdi: ''Hedeflerimiz doğrultusunda firmamız ilave yatırım kararı almıştır. Bu yatırımlar, modernizasyon ve binek otomobil lastiği alanında olacak. 2005 yılında 600 çalışanı bulunan Petlas, 2008 yılı itibari ile yaklaşık bin 400 kişilik istihdama ulaşmıştır. 2005 yılında ihracat 16 milyon dolar iken, 2008 yılında bu rakam 93 milyon dolara ulaşmıştır. Son 2,5 yılda 55 milyon dolarlık yatırım yaptık. Yapılacak yaklaşık 50 milyon dolarlık ilave yatırım ile de binek lastik üretimi ile ilgili kapasitemizi 2,5 katına çıkaracağız. Yatırımla ilgili makine siparişleri verilmeye başlanmıştır. Tam kapasite ile ilave yatırımın devreye alınması 2010 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşecektir. Şirketlerin üretimlerini durdurduğu, dünya ve Türkiye genelinde her ay üst üste üretimde rekor küçülme rakamlarının açıklandığı bu dönemde Türkiye'nin tamamı yerli sermayeden oluşan ilk ve tek lastik üreticisi Petlas'ın yapmaya başladığı bu yatırım, gerek finansör kuruluşlara, gerekse de sektör geneline moral aşılamaktadır.''

Kırşehir'deki en büyük işveren konumundaki Petlas'ın yeni yatırımlar ile yeni istihdam da yaratacağını kaydeden Ünal, fabrikalarına en az 150 yeni çalışan daha alınacağını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler