Petrol-İş eyleme hazırlanıyor

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Batman, Adıyaman, Ankara ve Trakya şubelerinde örgütlü işçilerin, kamu toplu iş sözleşmelerinin sonuçlandırılamaması nedeniyle bugün mesai bitiminden sonra iş yerlerini terk etmeme eylemlerine başlayacaklarını bildirdi.

Yayınlanma: 17.08.2009 - 09:02
Abone Ol google-news

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaptığı yazılı açıklamada, TPAO iş yerindeki sorunların temelini ücret dengesizlikleri ve düşük ücretlerin oluşturduğunu belirtti.

Ücret dengesizliklerinin giderilmesiyle, işe giriş ücretlerinin makul bir düzeye çekilmesini ve giderek yaygınlaşan hizmet alımlarına son verilmesini isteyen Öztaşkın, Batman, Adıyaman, Ankara ve Trakya şubelerinde örgütlü işçilerin, kamu toplu iş sözleşmelerinin sonuçlandırılamaması nedeniyle bugün mesai bitiminden sonra iş yerlerini terk etmeme eylemlerine başlayacaklarını kaydetti.

Eylemin ne kadar süreceğinin ise gelişmelere bağlı olacağını kaydeden Öztaşkın, ''Petrol-İş üyesi işçilerin, iş yerlerini terk etmeme eylemleriyle Hükümetin, Kamu-İş Sendikası'nın ve TPAO yönetiminin toplu sözleşmelere ilişkin tutumunu protesto edeceklerini'' belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler