"PKK halkı sivil itaatsizliğe zorlamaktadır"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''PKK'nın terörün baskı, korku ve itaat üreten gücüyle bölge halkını sivil itaatsizliğe zorladığını'' belirtti.

Yayınlanma: 18.09.2010 - 14:21
Abone Ol google-news

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'de meydana gelen patlamanın PKK saldırısı olduğunun apaçık görüldüğünü kaydetti.

PKK'nin, ''daha önce de örnekleri olduğu gibi güç göstermek için sivilleri katletmekten geri durmadığını'' ifade eden Topçu, ''Bu üzücü olay sorgulayıcı şekilde incelenince, PKK'nın strateji geliştirip, terör konseptinde değişikliğe gittiği gerçeği ortaya çıkmaktadır'' görüşünü bildirdi.

Topçu, PKK'nin, terörün baskı, korku ve itaat üreten gücüyle bölge halkını sivil itaatsizliğe zorladığını vurguladığı açıklamasında, şunları kaydetti: ''Hakkari'de, 9 sivil vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan mayınlı saldırı ve sonrasında halkı provoke etmeye yönelik yapılan tertibat, sinsi bir oyunu açık etmektedir. Seçilen köy boykota neredeyse yüzde 99 oranında katılmış bir köydür. Bu nokta ilginçtir. Sivil itaatsizlik amacına yönelik bir kurgu ve plan, terör örgütü tarafından yapılmış ve harfiyen uygulanmıştır.''

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet yetkililerini ivedilikle önlemler alarak terörle etkin şekilde mücadeleye çağıran Topçu, şunları kaydetti: ''Öncelikle teröre karşı ortak, kararlı bir tavır göstermek ve motivasyon açısından TBMM hemen toplanmalıdır. Terörle etkin mücadele için gerekli mobil birliklerle ilgili yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Terör karşısında asla zafiyet gösterilmemelidir. Ay sonunda yapılacak olan MGK toplantısı Diyarbakır'da gerçekleştirilmelidir.''

Yeni sivil anayasanın 2011 seçimleri sonrasına bırakılmaması gerektiğini de savunan Topçu, uzlaşma temelinde yürüyecek hızlı bir çalışmayla yeni anayasanın yapılması gerektiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler