Poligon’da ‘rant atışı’ yapılıyor

AKP, askerlerin boşalttığı ve İzmirlilerin yeşil alan olarak kalmasını istediği Poligon’daki 180 dönümlük araziye “lojman” yapmak için girişimlere başladı.

Yayınlanma: 13.05.2018 - 22:50
Abone Ol google-news

AKP, askerlerin boşalttığı ve İzmirlilerin yeşil alan olarak kalmasını istediği Poligon’daki 180 dönümlük araziye “lojman” yapmak için girişimlere başladı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, inşaat sektörüne yeni rant alanları yaratılmak istendiğini vurgularken, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, “Bölge İzmir halkına teslim edilsin” dedi.

Kent içinde kalan değerli askeri araziler, iştah kabartmaya ve tartışılmaya devam ediyor. İzmir’de de bu kapsama giren Poligon’daki 180 dönümlük Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait arazi, özellikle AKP’liler tarafından gündeme getiriliyor. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, geçen aralık ayında aralarında milletvekillerinin de olduğu partililerine, Poligon’un yeşil alana dönüştürüleceğini söylemişti. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın soru önergesini yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım da benzer yanıtı vermişti.

Ancak Milli Savunma Bakanlığı’nın, lojman yapmak için Karabağlar Belediyesi’ne yazı gönderdiği öğrenildi. Kente lojman olarak kullanmak üzere yeterli kamu konut stoku bulunduğunu vurgulayan Bakan, “Endişemiz, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi inşaat sektörüne yeni rant alanları yaratılması. İnsanların rahat nefes alacağı alan bırakmayacaklar” dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da bu alanın İzmirlilerin kullanabileceği yeşil dokuya kavuşturulmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler