Polis merkezine saldırı

Mersin'in Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Polis Merkezi'ne, PKK yanlısı olduğu belirtilen bir grup saldırıda bulundu. Benzer olaylar; İstanbul'un Okmeydanı ve Sultanbeyli, Şanlıurfa'nın ise Viranşehir ilçelerinde de gerçekleşti.

Yayınlanma: 29.11.2009 - 15:42
Abone Ol google-news

Mersin'de, akşam saatlerinde Akdeniz ilçesi Siteler Polis Merkezi önüne gelen bir grup, güvenlik güçlerine ve binaya saldırdı.

Polis merkezine taş ve molotof kokteyli ile havai fişek atan grup, polisin havaya uyarı ateşi açması ve bölgeye takviye ekiplerin gelmesiyle olay yerinden kaçtılar.

Şevket Sümer Mahallesi'nin bir başka yerinde oluşan bir grup ise bazı dükkanlara hasar, belediye ait bir ekmek satış büfesini de ateşe verdi.

Atılan molotof kokteyli, taş ve havai fişekler merkez ile merkez önündeki polis otolarında maddi hasara yol açtı. Kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

 

Olaylar sonrası bir çocuk hastaneye kaldırıldı

Mersin'in Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi'ne bir grubun molotof kokteyli, taş ve havai fişek attığı sırada, bölgede ateşli silahla yaralandığı iddiasıyla bir çocuk hastaneye kaldırıldı.

Olaylar sırsında, 16 yaşındaki Ş.A. adlı bir erkek çocuk, olayın yaşandığı bölgede ateşli silahla yaralandığı iddiasıyla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, hastaneye gelerek olay hakkında bilgi aldı. Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yurttaşın karakol yakınında yaralandığı iddiasıyla hastanede tedavi altına alındığını belirterek, ''Gerçekten karakolun yakınında mı, yoksa başka yerde mi yaralandı, araştırıyoruz. Görgü tanığı bulmaya çalışıyoruz. Aracın içinde yaralandığı da iddia ediliyor. Eğer böyleyse, yaralandığı aracı bulmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Bu arada, polisin mahallede aldığı önlemin sürdüğü bildirildi.

 

Ekip otosuna molotof kokteyli

Öte yandan dün akşam saatlerinde İstanbul Okmeydanı’nda korsan gösteri yapan bir grup, polis aracına molotof kokteyli ve havai fişek attı. Molotof kokteylinin atılması ile polis aracı alevler içinde kaldı. Aracın içindeki polisler, güçlükle dışarı çıkarak yanmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri eylemcilere biber gazı ile panzerlerle müdahale etti. Polisin müdahalesi ile dağılan grup başka bir sokaktan tekrar gelerek molotof kokteyli ile polise saldırdı. Bu sırada yoldan geçen sivil araçlarda zarar gördü. İçinde kadın ve çoçukların bulunduğu bir araç molotof kokteylinin atılması ile ortaya çıkan alevlerin arasında kaldı. Araçtaki yurttaşlar olaydan yara almadan kurtulurken, göstericilern ara sokaklara kaçarak dağıldı.


Sultanbeyli'de olay

İstanbul Sultanbeyli'de izinsiz gösteri yapan bir grup, belediye otobüsünü yaktı. Alınan bilgiye göre, Hamidiye Mahallesi Antalya Caddesi üzerinde toplanan grup, durağa yolcu almak için yanaşan İETT otobüsünü durdurarak içindeki yolcuları indirdi. Göstericiler daha sonra yanlarındaki molotofkokteyllerini ateşleyerek otobüse attı.

Saldırı sonucu alev alan otobüs, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Polis, belediye otobüsünün tamamen kullanılamaz hale geldiği saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Görgü tanıkları, yüzlerini kapatan yaklaşık 15 kişilik bir grubun, durağa yanaşan otobüsü durdurduktan sonra yolcularını indirdiğini ve sonrasında ateşe verdiklerini anlattılar.

 

Viranşehir'de de izinsiz gösteri

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde izinsiz gösteri yapan bir grup, polis ekiplerine taş ve molotof  kokteyli attı.

Alınan bilgiye göre, Karacadağ Caddesi'nde toplanan ve terör örgütü PKK lehine slogan atan gruptakiler, ateş yakıp yolu trafiğe kapattı. Bir balıkçı dükkanının yanında bulunan depo, atılan molotof kokteylleri nedeniyle hasar gördü.

Çevik kuvvet ekiplerinin dağılmaları yönünde uyarıda bulunduğu göstericiler, polise taş ve molotof kokteyli attı. Polis ekipleri, göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı.

Emniyet güçleri, göstericilerin dağılmasının ardından caddeyi trafiğe açarak, olay yerinde incelemelerde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler