Portekiz'de genel seçimlere doğru

Portekiz'de 5 Haziran'da yapılacak erken genel seçimler öncesinde düzenlenen kamuoyu yoklamasında, geçen ay istifa eden iktidardaki Sosyalist Parti'nin (PS) önde olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 21.04.2011 - 12:27
Abone Ol google-news

Portekiz'de yayımlanan Diario Economico gazetesi ile TSF radyosunun anket sonuçlarına göre, iktidardaki PS yüzde 36,1, ana muhalefette bulunan muhafazakar görüşlü Sosyal Demokrat Parti (PSD) ise yüzde 35,3 oy oranına sahip.

Hükümet istifa etmeden önce yapılan bir anketle bugün yayımlanan anket karşılaştırıldığında, PS'nin oylarını yüzde 11 oranında artırdığı, PSD'nin ise yüzde 12 kayba uğradığı görüldü. Kararsızların oranınınsa yüzde 36'ya çıktığı kaydedildi.

Portekiz basınında yapılan yorumlarda, meclisin feshedilerek erken seçime gidilmesi ve dış mali yardım alınacak olmasının Sosyalistlere yaradığına dikkat çekildi.

Jose Socrates'in başkanlığındaki hükümet, kamu açığını 2013 yılına kadar düşürmek üzere geçen ay meclise sunduğu "İstikrar ve Büyüme Planı"nın diğer siyasi partilerce kabul görmemesi üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler