Rahibelere sosyal medya yönetmeliği

Papa bir açıklama yaparak rahibelerden Twitter ve Facebook gibi sosyal medya ağlarında ağırbaşlı ve ketum davranmalarını istedi.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 11:47
Abone Ol google-news

Papa 1. Francis, rahibelere sosyal medya'da ağırbaşlı ve ketum olmaları çağrısında bulundu.

Açıklamada sosyal medya ağlarının isimleri belirtilmemiş olsa da, Katolik Tablet gazetesinde yayımlanan habere göre Papalığın bu uyarıda özellikle Twitter ve Facebook paylaşımlarını kastettiği açıklandı.

Vatikan 2016 senesinde hazırladığı Cor Orans isimli kılavuz metinde, masastır hayatına ve inzivaya dair bir kılavuz niteliğindeki metinde kurallar ve öneriler yer alıyordu.

Sosyal medya kullanımı hakkındaki yeni duyurunun, Cor Orans'taki maddelere açıklama getirmek amacıyla yapıldığı belirtildi.

Vatikan rahibeleri paylaştıkları bilginin miktarı ve kullandıkları iletişim kanalları konusunda dikkatli olmaya çağırdı. 

"Cool olmak yerine kul olun"

Geçtiğimiz günlerde de Diyanet'in dergisinde gençlere Ramazan orucunun 'e-oruç'la birleştirilmesi önerilerek, "Cool olmak yerine kul olun" denilmişti. İnsanların “cool” olmak için son model cep telefonu alarak önce borçlanıp sonra gece gündüz çalıştıklarına işaret eden Prof. Dr. Kılıç “İşte tüm bu kaygı verici gelişmelerin öncelikle farkında olmak ve daha sonra da buna bir tavır almak gerektiğini düşünmekteyiz. Peki bu nasıl mümkün olabilir? Kanaatimce bu e-oruç’la mümkün olabilir” yazmıştı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler