Rahmaninov adına düzenlenen yarışmada ödüller verildi

Klasik müzik tarihinde önemli izler bırakan Rus piyanist Sergey Rahmaninov adına bu yıl ilki düzenlenen piyano yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yayınlanma: 02.04.2011 - 09:41
Abone Ol google-news

Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel ilişkilere katkı sağlamak ve genç yetenekleri teşvik etmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Rusya Federasyonu ile Türkiye İş ve Dostluk Derneği işbirliğinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğunda yapıldı. Törende konuşan Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Alexey Erkhov, yarışmayı düzenleyerek ilk adımı attıklarını, bu tür konularda ilk adımın son derece önemli olduğunu söyledi.

Yarışmanın devamının mutlaka geleceğini ifade eden Erkhov, ''Ancak ne olursa olsun bu yarışma hatırlanacak. İlk olduğu için bu konuşulacak. Bundan dolayı son derece gururluyum'' dedi. Jüri Başkanı Prof. Dr. Viktor Merjanov da Türkiye'de düzenlenmesinin yarışmayı daha da anlamlı kıldığını, yarışmanın Türk ve Rus müzisyenler arasındaki ilişkileri kuvvetlendireceğini belirtti.

Hayatı boyunca birçok yarışmaya katıldığını bildiren Merjanov, çok kaliteli olan bu yarışma boyunca Rahmaninov'un eserleriyle Türk eserlerini duymaktan mutlu olduğunu kaydetti.
Yarışmanın jürisi, devlet sanatçıları İdil Biret ve Ayşegül Sarıca, Rus devlet sanatçıları Yuriy Rozum, Yuriy Slesarev ve Mihail Hohlov ile Çaykovski Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Yuriy Didenko'dan oluştu.

12 yarışmacının Rahmaninov'un eserlerini yorumladığı piyona yarışmasında birincilik ödülüne Uludağ Üniversitesinden Ata Üstün Bilgin, ikinciliğe Bilkent Üniversitesinden Cemil Yener Gökbudak, üçüncülüğe ise yine aynı üniversiteden Damla Yılmaz layık görüldü.

Yarışmada, ''Türk Besteci Yorumu'' ödülünü Akdeniz Üniversitesinden Hakan Aksoy, ''Dostluk'' ödülünü Hacettepe Üniversitesinden Tuğrul Adiloğlu, ''Umut'' ödülünü ise Bilkent Üniversitesinden Zeynep Gürgey aldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler