"Rahşan Hanım'a farklı bilgiler taşıyanlar var"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Rahşan Hanım'a farklı bilgiler taşıyanlar var. Bu kişiler Rahşan Hanıma farklı bilgiler taşıyarak istifasını sağlayıp Ecevitlerin partiden ilişkilerini kesmeye çalışıyor. DSP Ecevit'in partisidir, bundan dolayı süreç içinde Rahşan Hanımın geri döneceğine inanıyorum'' dedi.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 18:31
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Karabük İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, Rahşan Ecevit'in istifa etmesine üzüldüğünü söyledi.

Kendisinin, kurucu genel başkanları, rahmetli genel başkanları Bülent Ecevit'in hem eşi hem de fikir arkadaşı olduğunu belirten Türker, şöyle konuştu:
''Kendisi, yönetim Bülent Ecevit'in çizgisinde olmadığı için istifa ettiğini söyledi. Ama dün belirlediğimiz yönetimdeki arkadaşların tamamı Rahşan Ecevit tarafından parti meclisine aday gösterilmiş kişilerdir. Bu konuda Rahşan Hanım'a farklı bilgiler taşıyanlar var. Bu kişiler Rahşan Hanıma farklı bilgiler taşıyarak istifasını sağlayıp Ecevitlerin partiden ilişkilerini kesmeye çalışıyor. DSP Bülent Ecevit'in partisidir, bundan dolayı süreç içinde Rahşan Hanımın geri döneceğine inanıyorum. Arkadaşlarımın yaptıkları çalışmalarla Ecevit çizgisinde ve onu yaşatmak için yolunda olduklarını herkes görecektir.''

Milletvekillerinin istifası

Partilerinden istifa eden milletvekillerinin, kendisinden önceki yönetimle de itilaflı olduğunu anlatan Türker, şöyle devam etti:
''DSP'nin genel kurulunda Rahşan Ecevit'in desteklediği adaya 20 oy çıktı. Parti delegeleri Rahşan Hanıma ne kadar saygılı olduğunu gösterdiler ama ardından oy vermediler. Partililer değişim istiyordu, biz de değişim yapacağımızı söyledik. DSP, sol partidir ve Bülent Ecevit'in yolunda ilerleyecektir. Atatürk'ün yolundadır, demokrat, çağdaş, halkçı ve devrimcidir. Bizim devrimcilik anlayışımız değişim ve yenilenmeyle başlar. İstifalar sonunda partimde bölünme olacağını sanmıyorum.

Masum Türker, Karabük Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası hizmet binasının açılış töreninde ise istifalar hakkında ''Partimizden başka istifa olamayacaktır. Racai Birgün hariç istifa eden 2 milletvekili, sağda bir yapılanmaya yönelecekler. Bugün istifa eden Birgün, aslında Rahşan hanım gibi yanlış bilgilendirilmiştir. Kendisine aktarılanlardan rahatsızlık duymuştur. Recai bey ve diğer 2 arkadaşımın istifalarını birbirine karıştırmamak lazım. Rahşan hanım, bizim yönetimimiz çalışmaya başladığı an geri dönecektir. Ben, başkanlar kurulunu belirleyip Rahşan hanımın elini öpmeye gidecektim, randevuya 1 gün kala Rahşan hanım bu yöne itildi. Kongrede aradığını bulamayan her siyasi partide istifalar olur, bu doğaldır.'' yorumunu yaptı.

Suriye sınırındaki mayınlara da değinen Türker, konunun su kaynaklarıyla da bağlantılı olduğunu belirtirken, ''Mayınların temizlenmesiyle ilgili kanun geçti. Ama ben buradan ilan ediyorum, bu işi alacak müteahhitlere sesleniyorum. Biz iktidar olduğumuz zaman, ihaleyi benzer kanunlarla iptal edeceğiz. Buranın, kolunu bacağını kaybetmiş insanlara verilmesi gerekir, onların hakkıdır."

Sınırlardaki mayınların temizlenmesi

DSP Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay da Karabük İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, sınır boylarının bir ülkenin ''namus alanları'' olduğunu belirtti.
Dün, TBMM'de gece geç saatlere kadar devam eden çalışmalar sonucu tasarının yasalaştığını ifade eden Sılay, şunları kaydetti:
''Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır güvenliği için yerleştirdiği mayınların temizlenmesi sorun haline gelmiş, basit bir işi yapan, ortadan kaldırmasını da bilir. Hele hele birikimli yeteneğe sahip TSK, kendi döşediği mayınları temizleme kabiliyetine sahiptir. Üniversitelerimiz mayınlı bölgenin temizlenmesi için çok kısa sürede çalışma ortaya çıkarabilirdi. Bölgelerde yaşayan ve bir zamanlar o toprakların hizmetindeki vatandaşımız, çok kısa sürede mayınları temizleyebileceğini söyledi. Mayınlı alanlar geçmişte Türk köylülerinin üretim yaptığı yerlerdi, ancak kamulaştırılarak ellerinden alındı. O topraklar hem Türkiye'yi hem de Avrupa'yı besler. Organik gıda üretilerek ihracat yapılabilir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun istihdam sorununun da çözümüne yardımcı olur.''

Sılay, ''Mayınların temizlenmesinin ihale ile başka ülkeye verilmesi karşılığında yapılacak düzenleme bir zamanlar o toprakların sahibi vatandaşlarımıza haksızlıktır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler