Rap sanatçıları ''Griot'' albümü ile bir arada

DJ Sivo, yeni bir albümle dinleyicileriyle buluşuyor. 17 yıldır hiphop dünyasında olan DJ Sivo, ilk albümü Griot’u yayınlamaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 06.07.2021 - 11:34
Rap sanatçıları ''Griot'' albümü ile bir arada
Abone Ol google-news

Sony Music etiketiyle 9 Temmuz’da yayınlanacak albümde ''Ceza'', ''Gazapizm'', ''Khontkar'', ''Ben Fero'', ''Cashflow'', ''Zen-G'', ''Defkhan'', ''Yener Çevik'' gibi isimler yer alıyor.

''BU ALBÜMDE HERKES GRİOT!''

2019 yılının Kasım ayından bu yana üzerinden çalışılan albümün büyük çoğunluğu pandemi nedeniyle uzaktan iletişimle kaydedildi. 10 şarkıdan oluşan albümün ismi ''Griot''. Battle,trap,arabesk,drill gibi pek çok tarzı içeren albüm Z kuşağının bir sentezi olması özelliğini taşıyor. Bir film bütünlüğüne sahip olan ve birbirinden değerli rap sanatçılarının bir araya geldiği albümü DJ Sivo şu sözlerle anlatıyor; ''Griot’lar, Afrika’da kabilelerin sözlü tarihini ve geleneklerini kuşaktan kuşağa aktaran kişilerdir. Afrika’nın geleneklerle kültür mirasını hala ayakta tutan halk ozanlarıdırlar. Kahramanlık hikayelerini, şiir ve öyküler yoluyla anlatırlar. Bu anlamda bu albümdeki herkes bir Griot.''

CEZA VE GAZAPİZM İLK KEZ ''BASKIN'' ŞARKISINDA BİR ARAYA GELDİ

DJ Sivo’nun tüm bildiklerini aktardığı ''Griot'' albümünde yer alan ve birbirinden farklı hikayeleri barındıran albümde Ceza ve Gazapizm ilk kez ''Baskın'' şarkısında bir araya gelirken, Harun Adil ve Rengin ''Eyvallah'' şarkısıyla bir araya geliyor. Asil, Hazel ve Zen-G’nin seslendirdiği ''Ablalarla Gez'' şarkısının yanı sıra yine ilk kez bir araya gelen Khontkar ve Anıl Piyancı’nın seslendirdiği ''Korsan'' şarkısı da merakla bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler