"Raporlar gerçekleri yansıtmıyor"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterdeki ELT cihazının çalıştığını ve 120 saat boyunca sinyal verdiği iddialarına karşı çıkarak, "O halde enkaza neden ulaşılamadığını da izah etmelidirler" dedi.

Yayınlanma: 18.12.2009 - 12:44
Abone Ol google-news

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, yaptığı açıklamada, "Ulaştırma Bakanlığı, Rahmetli Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve 4 arkadaşımız ile pilotun hayatını kaybettiği helikopter olayını plotaj hatasına bağlamıştır. Henüz resmi rapor elimize geçmedi ancak Ulaştırma Bakanlığı'nın helikopterin düşme olayını pilotaj hatasına bağlayacağı başından beri belliydi" diye konuştu.

Raporda pilotun meteorolojik bilgileri cep telefonuyla almaya çalışırken dikkatinin dağılıp dağa çarptığının belirtildiğini kaydeden Şanverdi şöyle konuştu:
"Bu iddia, ilmi ve bilimsel gerçeklerden yoksundur. Spekülasyondan ibarettir. Sokak ağzıyla konuşmaktır ve devletin resmi kurumlarına yakışmamaktadır. Ancak Ulaştırma Bakanlığı'nın bugüne kadarki açıklamalarıyla uyuşmaktadır. Bugüne kadar yaptığı açıklamalarla kamuoyunu aydınlatmak bir yana daha fazla spekülasyonlara sebebiyet veren Ulaştırma Bakanlığı'nın bu açıklaması da gerçekleri açıklamaktan ziyade kamuoyundaki bilgi kirliliğine katkıda bulunacaktır."

Ulaştırma Bakanlığı Raporu'nun helikopter kazasında şüpheleri izale etmek bir yana şüpheleri artırdığını savunan Şanverdi, helikopterde bulunduğu iddia edilen ELT cihazının çalıştığını ve 120 saat boyunca sinyal verdiği iddialarına da tepki gösterdi. Şanverdi, iddia sahiplerinin enkaza neden ulaşılamadığını da izah etmelerini isteyerek, "Devletin resmi kayıtları düşen helikopterde söz konusu ELT cihazının olmadığını söylemektedir. Devletin kayıtlarında bulunmayan bir aletin çalışıp çalışmadığını raporuna mesnet yapan Ulaştırma Bakanlığı'nı ciddiyete davet ediyoruz. Ulaştırma Bakanlığı'nın görevi bilgi kirliliği yaratmak ve milleti yanıltmak değildir. Gerçekleri millet ile paylaşmak Ulaştırma Bakanlığı'nın birinci görevidir" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı'nın raporunda helikopter olayını aydınlatmadığını, aksine daha da karmaşık hale getirildiğini ileri süren Şanverdi, "Devletin resmi kayıtlarında olmayan ELT cihazının helikopterde olduğunu iddia eden Ulaştırma Bakanlığı, neyi ispatlamaya ya da neyi kamufle etmeye çalışmaktadır. Kaldı ki, eğer o ELT cihazı helikopterde olsaydı anteni kırıkta olsa çalışırdı. Kayıtlarda devletin resmi belgelerinde olmayan bir ELT cihazının helikopterde olduğunu iddia etmek ve raporlarına mesnet yapmak, Ulaştırma Bakanlığı'nın bu işe ne ciddiyetle baktığını ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Şanverdi, açıklamasına şöyle devam etti:
"ELT cihazı yere sinyal verdi, sinyal uyduya ulaşmadı gibi gayri ciddi iddialar bilgisizlikten ve tecrübesizlikten kaynaklanmıyorsa bu işte kasıt ve karartma var demektir. Bu sebeple Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz. Türk yargısı olaya el atmalıdır. İlgili kişi ve kurumlar hakkında hukukun gereği yerine getirilmelidir. Kamuoyunda oluşan kanaat, bu rapor helikopter düştükten sonraki arama kurtarma faaliyetlerinde gösterilen zafiyet, ihmal ve aksaklıkları kapatma kaygılarıyla hazırlanmış bir rapordur. Büyük Birlik Partisi, yabancı uzmanlara konuyla alakalı bir rapor hazırlatmaktadır. Bağımsız, bağlantısız uzmanların hazırlayacağı raporu esas alacağız. Büyük Birlik Partisi, konuya taraf olan Ulaştırma Bakanlığı'nın raporuna güvenmemektedir. Büyük Birlik Partisi, uzmanların hazırlayacakları raporun sonuçlarını kamuoyu ile acilen hazır olur olmaz paylaşacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler