Replikler Bergama’da yankılanacak

Bergama Uluslararası Tiyatro Festivali’nin ilki 10 - 13 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Açılış ‘Zincire Vurulmuş Antigone’ ile yapılacak.

Yayınlanma: 28.04.2018 - 20:40
Abone Ol google-news

Berlin ve İstanbul merkezli sanat kolektifi Kabak & Lin ve Bergama Belediyesi, yeni bir uluslararası tiyatro festivali için bir araya geldi. Bergama’nın binlerce yıllık mekânları ve kültürü ile beslenecek olan festival, yerel halk, seyirci ve sanatçı arasında gerçek anlamıyla karşılıklı bir ilişki kurmayı amaçlıyor. Festival etkinliklerinin gerçekleşeceği, tarihle iç içe büyüleyici antik tiyatro Asklepion, modern kültür merkezi BerKM, ünlü kilise Kızıl Avlu, muhteşem Akropolis, ve Bergama’nın meydanları (Cumhuriyet Meydanı), bahçeli çınar altı kahveleri (Arasta), parkları (Çamlı Park) ve dar taş sokakları, etkinliklerin ve üretimin tüm şehre yayılmasını sağlayarak, gündelik ve tarihi mekânların, aynı amaçla iç içe geçmesini sağlayacak. Bergama’yı kültür sanat takipçileri için bir buluşma noktası ve alternatif bir tiyatro şehri yapmak hedefiyle yola çıkan festival programı 4 ana bölümden oluşuyor: “Berlin-Bergama”, “Asklepion”, “Müdahale” ve “Birlikte Yapalım”. Bu 4 bölüm bünyesinde uluslararası katılımcılarla, Türkiye’de son yıllarda üretilmiş önemli işlerden oluşan bir seçki bir araya gelecek.

Açılış etkinliklerinden biri olan “Anadolu’nun Kayıp şarkıları” konseri 10 Mayıs Perşembe akşamı saat 19.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek. Yine aynı akşam saat 20.30’da Bergama Şehir Tiyatrosu “Zincire Vurulmuş Antigone” adlı oyunu Asklepion Antik Sahne’nin etkileyici atmosferinde sergileyecek. Hem ziyaretçilerine hem de Bergamalılara, hep birlikte üreterek, izleyerek, deneyerek ve tartışarak, Türkiye’de örneği olmayan bir deneyim alanı hazırlamayı amaçlayan festivale yurtdışından önemli topluluklar katılıyor. Festivalin ilk günü saat 15.00’te sahne alacak ve “Catastrophe” & “Big Vic Experience” adlı oyunları sergileyecek olan Danimarkalı Copenhagen Comedy School bu topluluklardan biri. Türkiye, İran, Almanya, Rusya ve İsveç gibi ülkelerden sanatçı, aktivist ve akademisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Berlin merkezli tiyatro kollektifi Gastkollektiv ise Berlin ve Bergama’nın birbirine geçmiş hikâyelerinden ve Asklepion’un kalıntılarından yola çıkan “Whispers - Fısıltılar” adlı oyunu sergileyecek.

Kapanış Attis Theater’dan

Yine yurtdışından katılacak bir başka grup da Yunanistan’ın en köklü ve tanınmış tiyatro ekiplerinden Attis Theater. Festivalin son günü sahne alacak olan topluluk tiyatro dünyasının en önemli isimlerinden Theodoros Terzopoulos’un sahneye koyduğu “Ajax, the Madness” adlı oyunu sergileyecek. Türkiye’den aralarında BGST, DasDas, Çıplak Ayaklar Kumpanyası gibi toplulukların da bulunduğu birçok grup festivalde izleyiciyle buluşacak. Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.bergamatiyatrofestivali. com/ adresinden ulaşılabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler