Ressam Meral Otan evinin önünde gasp edildi

ANKARA'da ressam Meral Otan'ın çantası, evine giderken, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından omzundan zorla alınarak, gasp edildi.

Yayınlanma: 13.11.2016 - 12:52
Abone Ol google-news

Otan'ın tanımadığını belirttiği 20-25 yaşlarındaki kişi, Otan'ı yerde metrelerce sürükledi. Meral Otan'ın çantasını alan gaspçı, kayıplara karıştı. 

Gasp olayı, Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Tahran Caddesi üzerinde, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Gaspçıyla yaşadığı arbede sonrası omzundan ve ayaklarından yaralanan Otan, başından geçenleri şöyle anlattı:

"Vakıfbank Korosu'nda, Türk Sanat Müziği Korosu'nda koris olarak programa katıldım. Daha sonra 21.30 sıralarında Tahran Caddesi'nde yaşadığım binanın kapı önüne geldiğim sırada 22-25 yaşlarında, zayıf ve uzun boylu bir genç birden sırtında taşıdığım çantama saldırarak gasp etmek istedi. Şaşkınlığıma rağmen çantamı vermemek için direndim. Sokak lambaları yanmıyordu, bana saldırınca yere düştüm. Beni yerde metrelerce sürüklemeye başladı. Öldürecek diye korkumdan çantayı bırakmak zorunda kaldım. Çantamı zorla gasp eden hırsız, daha sonra hızla kaçarak izini kaybettirdi"
 
"YARDIMIMA KOŞAN OLMADI"
Çantasının içinde yaklaşık 250 Türk Lirası parayla banka ve kimlik kartları bulunduğunu belirten ressam Otan, "Bu yaşadığım olayda tüm bağırışlarıma rağmen sokakta hiç kimse olmadığı için yardımıma koşan da olmadı. Daha sonra Tahran Caddesi üzerinde HDP binası önünde nöbet tutan polislere durumu anlattım. Beni polis arabasına bindirerek Çankaya Polis Karakolu'na götürerek şikayetimi aldılar. 'Beni gasp edenin bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyorum' diye ifade verdim. Daha sonra beni bir hastanenin acil servisine götürülerek ayağımdan ve omuzumdan aldığım yaralar tedavi edilerek evime getirildim" diye konuştu. 

Yıllarca Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki eğitim kurumlarında yöneticilik yaptıktan sonra 10 yıl önce emekli olduğunu ve 40 yıldan fazla bir zamandır sanatın içinde yer aldığını söyleyen Meral Otan, şu ifadeleri kullandı: "İlk defa başıma böyle bir olay geliyor. Yaşadığımız Kavaklıdere Mahallesi'nde hırsızlar kol geziyor. Duyduklarıma göre geçen yıl evimizin karşısında bir savcının evine hırsızlar girmiş. Yine aynı cadde üzerinde yaşayan bir avukatın evi soyulmuş. Evimin yakınında bulunan ünlü otelin hemen yanında bulunan binanın önünde akşam saatlerinde bir kadının yine çantası gasp edilmeye çalışılmış, attığı çığlıklara binanın kapıcısı yetişerek kendisini kurtarmış"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler