Rıdvan Dilmen serbest

Yasadışı dinleme iddiaları kapsamında dün gözaltına alınan Rıdvan Dilmen emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Daha sonra ifade vermek için adliyeye gelen Dilmen, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

Yayınlanma: 07.04.2010 - 07:15
Abone Ol google-news

İstanbul başta olmak üzere dört ilde bir suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Dilmen, savcılığın talimatıyla polisten serbest kaldı.

 

Adliye'den ayrıldı

İstanbul başta olmak üzere 4 ilde bir suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı.

Dilmen'in, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'ye ifade verdiği belirtildi.

 

"Yanlış arkadaş kurbanı"

İstanbul başta olmak üzere dört ilde bir suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında savcılıkça ifadesi alınan eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in avukatı Emin Canacankatan, müvekkilinin bir yanlış algılama sonucunda gözaltına alındığını söyledi.

Dilmen, Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından ''gizliliği ihlal'' suçundan ifadesi alındıktan sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrılırken, avukatı Emin Canacankatan basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Avukat Canacankatan, ''Sporcu kimliğiyle, seçkin ahlakıyla topluma her zaman örnek olan müvekkilimiz bir yanlış algılama sonucunda gözaltına alındı. Poliste ifadesini verdi. Akşam serbest bırakıldı. Bugün de sayın Savcımızın talimatıyla geldi. Savcımıza ifadesini verdi. Şu an itibarıyla kendisi serbesttir'' dedi.

Soruşturmaya ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini söyleyen Canacankatan, bu sürecin izleneceğini, devam eden bir soruşturma olduğu için daha fazla beyanda bulunmalarının ise usule ve yasaya aykırı olduğunu kaydetti.

Canacankatan, Dilmen'in aynı seçkin kişiliğiyle kamuoyuna yol göstermeye devam edeceğini ifade ederek, müvekkilinin bugünden itibaren normal hayatına döndüğünü dile getirdi.

Rıdvan Dilmen ise basın mensuplarının yoğun ilgisi ve ezilme tehlikesi altına adliyeden ayrılırken kendisine yöneltilen hiçbir soruya cevap vermedi.

Basın mensuplarının ''Pişman mısınız?'' sorusuna ise Dilmen, ''Ben serbest kaldım arkadaşlar'' diyerek arabasıyla uzaklaştı.

Öte yandan, Dilmen'in diğer avukatı Serdar Ölmez de Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'nden ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine, müvekkilinin yanlış arkadaş tanımanın kurbanı olduğunu söyledi.

Avukat Ölmez, yanlış kişilerle arkadaşlık kurduğu için mağdur olduğunu ifade ettiği müvekkilinin, kimseyi dinletme gibi bir olayı bulunmadığını belirterek, ''Dosyada Rıdvan Dilmen ile alakalı kesinlikle bir telefon dinlemesi yok. Değil Tanju, hiç kimseyle ilgili dosyada telefon dinlemesi yok. Birileri tarafından kullanılmak istenmesi, bu işlerden anlamaması nedeniyle bir mağduriyet söz konusu. Bilinçli olarak yapılan bir şey yok'' diye konuştu.

Ölmez, Dilmen'in biraz moralinin bozuk, ama art niyet olmadığı için de gayet dinç olduğunu kaydetti.

Bu arada, iş adamı M.G'nin de Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakıldığı ve Adliyeye gelerek soruşturmayı yürüten savcı Karaali'ye ifade verdiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler