Rıza Sarraf için basına sansür

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit ismi işadamı Rıza Sarraf’ın bağışlarıyla Gaziosmanpaşa’da yaptırılan anaokulunun da içinde olduğu arsa “üzerinde kaçak bina yok sayılarak” Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) devredildi.

Yayınlanma: 05.12.2014 - 09:24
Abone Ol google-news

Teklif dün oyçokluğuyla AKP’li Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Meclis toplantısına  Sarraf sansürü uygulandı, gazeteciler toplantıya ekipmanlarıyla alınmadı.

Gazeteciler yurttaş gibi toplantı salonuna girerek özel güvenlik görevlisi eşliğinde toplantıyı izledi. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin dünkü meclis toplantısında Sarraf’ın bağışlarıyla yaptırılan anaokulunun da içinde olduğu arsanın MEB’e devredilme teklifi görüşüldü. İlçe milli eğitim müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yengesi Saadet Gülbaran’ın başkanı olduğu Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) için yaptırılan anaokulunun bulunduğu araziyi “mahalledeki öğrenci yoğunluğundan dolayı ilköğretim okulu amaçlı kullanılmak üzere” tahsisini talep etti.

Teklif sert tartışmaların ardından CHP’lilerin “ret” oyuna karşın oyçokluğuyla kabul edildi.

Gazeteciler engellendi

Gaziosmanpaşa Belediyesi meclis toplantısını izlemek üzere belediye binasına gelen gazeteciler toplantı salonundan çıkarıldı. CHP’li meclis üyeleri gazetecilerin içeri alınması için meclis başkanıyla konuştu.

Bu görüşmenin ardından gazetecilerin ekipmanlarını dışarıda bırakmaları istendi. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Ferhat Epözdemir, “Neyi saklıyorsunuz? Fatsa’da ‘Terzi Fikri Sönmez’ meclis toplantılarını kamuoyuna meydana amfiler kurdurarak canlı halde izlettirirdi. 30, 40 yıl geçmesine karşın siyasal bir iktidarın böyle engelleme yapmasını talihsiz buluyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

‘Kaymakama şarkı söyledi’

Meclis toplantısında konuşan CHP’li meclis üyesi Ferhat Epözdemir, “Belediyeden bir ruhsat alınmadı. İmar müracaatı yok. Resmen yapılan kaçak inşaat. Binayı meşrulaştırmak için geriye dönük işlemler yapıp şimdi Milli Eğitim’e devrediyorsunuz” dedi. Epözdemir, Sarraf’ın eşi Ebru Gündeş’le eski Gaziosmanpaşa Kaymakamı Serdar Yavuz’un arsa üzerinde protokol yaptığını iddia ederek ödül olarak Uşak Valisi yapıldığını öne sürdü. Konuşması sırasında AKPli meclis üyelerinin bulunduğu sıradan “Para almadı. Ebru Gündeş kaymakama şarkı söyledi” cümlesi söylendi.

Epözdemir’in konuşmasının ardından söz alan Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin AKPli meclis üyesi Hasan Turan, “Teknik mevzuatta eksiklik olabilir. Önemli olan kamu yararıdır. Anaokulunu kimin yaptırdığı ve sahibinin kim olduğu da önemli değil” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon